Ščensni puši... Pa šta?! Barsi je potreban golman

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 11:03

Santjago Kanjizares ne vidi problem u životnim navikama Poljaka

Dugo je letos vagao Vojćeh Ščensni (34) i na kraju odlučio da je kraj. Raskinuo je važeći ugovor sa Juventusom, odbio bogate ponude iz Saudijske Arabije i rešio da se preseli u Marbelju i uživa u penziji.

A onda je pravo niotkuda iskočila mogućnost da stane na gol Barselone!

Izabrane vesti

Mark Andre ter Štegen se teško povredio i Barsa je u nezavidnoj situaciji da traži novog golmana. Prelazni rok je završen tako da su opcije samo golmani koji trenutno nemaju klubove i mogu da potpišu kao slobodni agenti. Jedan od njih, a verovatno i najbolja opcija je upravo Ščensni. Iako je mesecima van trenažnog procesa, Barselona baš i nema mnogo izbora. Ili Ščensni ili niko do januarskog prelaznog roka...

Hansi Flik je dao zeleno svetlo klubu za Ščensnog, sponzoriše ga i dugogodišnji prijatelj Robert Levandovski i sada je sve na upravi katalonskog kluba. U javnosti su podeljenja mišljenja da li treba angažovati taze penzionera ili verovati rezervnom golmanu Injakiju Penji do januara kada će se otvoriti tržište za kupovinu nekog adekvatnijeg rešenja.

Jedna od stvari koje se zameraju Ščensnom je što se u javnosti često pojavljivao sa cigaretama. Dok je bio golman Juventusa, nije se libio da zapali odmah na izlasku iz trening centra... Još dok je bio član Arsenala dobijao je novčane kazne zbog pušenja.

Bio sam regularan pušač i Arsen Venger je to znao. A znao sam i ja da on ne želi cigarete u svlačionici... Međutim od adrenalina zbog utakmica sam pušio u svlačionici. Išao bih pod tuš u samom kraju svlačionice i pušio tamo gde niko ne oseti dim. Ali, neko me je video i prijavio Vengeru, pa sam finansijski kažnjen“, pričao je Ščensni.

U odbranu Poljaka i njegovih životnih navika je stao slavni španski golman Santjago Kanjizares. Nekadašnji čuvar mreže Reala, Valensije i španske reprezentacije ne vidi ništa loše u tome.

Ne vidim problem u tome da fudbaler zapali cigaretu ili popije pićence. Veći mi je problem kada na terenu vidim lenjog fudbalera, bez strasti, harizme i želje. Mogu da piju mleko svako veče i doručkuju pahuljice i da budu beskorisni na terenu. U fudbalu je važno imati strast i talenat, biti pobednik“, kaže Kanjizares.

Slaže se da bi neka pravila trebalo poštovati...

„Shvatam da je nepoštovanje profesije pušiti u svalčionici ili toaletu. Možda nije dobro za imidž. Ali šta je problem ako čovek puši u slobodno vreme?“, pita se Kanjizares.

Na potezu je rukovodstvo Barselone...


tagovi

Vojćeh Ščensni

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara