Saznajemo: Lazar Romanić se seli u Tursku!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 18:11

Železničaru oko 900.000 evra za obeštećenje

Preporodio se Lazar Romanić u Pančevu i dogovorio najveći transfer u karijeri.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, napadač Železničara se seli u turski Rize, a pančevačkom klubu će da pripadne oko 900.000 evra na ime obeštećenja.

Izabrane vesti

Srpski napadač je pre godinu i kusur dana došao u Železničar posle pet godina igranja u Grčkoj i odigrao sezonu karijere. Na 35 ligaških mečeva je dao osam golova i upisao četiri asistencije. Profilisao se u udarnu iglu Pančevaca i skrenuo pažnju na sebe.

Bio je ovog leta velika želja Aleksandra Stanojevića u Partizanu, delovalo je da će nastaviti karijeru u Humskoj, ali nije došlo do transfera zbog obeštećenja. Partizan je nudio oko pola miliona evra, Pančevci su bili blizu da pristanu, ali su rizikovali i u finišu pregovora skoro duplo digli cenu. Partizan to nije hteo ili mogao da plati, rizik im se isplatio i stigla je ponuda turskog prvoligaša Rizea. Romanić će postati ubedljivo najskuplja prodaja u istoriji pančevačkog kluba pošto je dosadašnji rekord bio transfer Petra Stanića u Crvenu zvezdu za 100.000 evra.

Romanić je dete Crvene zvezde u čijim omladincima je bio jedan od najtalentovanijih igrača. Ali, u prvom timu crveno-belih nije dobio šansu i išao je na pozajmice u OFK Beograd i Borac iz Čačka. Kada mu je u leto 2018. godine istekla saradnja sa Zvezdom, preselio se kao slobodan igrač u redove grčkog prvoligaša Lamije. Tamo je za pet godina u svim takmičenjima odigrao 123 meča i upisao po 10 golova i asistencija. Prošlog leta se na mala vrata vratio u srpski fudbal i oživeo karijeru.

Prelazni rok u Turskoj traje do sutra u ponoć i ako sve bude kako je predviđeno, Romanić bi večeras ili sutra u podnevnim časovima trebalo da stavi paraf. Rize je ovog leta bazirao transfer strategiju na igračima sa ovog podneblja. Najveće pojačanje je dolazak bosanskog reprezentativca Amira Hadžiahmetovića iz Bešiktaša na pozajmicu. Za 1.500.000 evra je od Sarajeva kupljen vezista Muhamed Buljubašić, a iz Šefild Junajteda je na pozajmicu stigao hrvatski golman Ivo Grbić.


tagovi

Lazar RomanićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara