Jokić opet ispod standarda, ali mu je pripao potez večeri! Baksi bez Adetokunba, Midltona, Bledsoa i Lopeza su mačji kašalj (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 10.03.20. | 08:55

Srpski as ne prestaje da zadivljuje planetu svojom vizijom terena, opet dodavanje s kraja na kraj! U Atlanti pala 283 poena, ali uz dva produžetka, Toronto slavio u Juti

Milvoki bez Janisa Adetokunba nije konkurentan tim. A bez četvorice najvažnijih igrača, tačnije još Krisa Midltona, Erika Bledsoa i Bruka Lopeza, kojih nije bilo na parketu odlukom trenera, samo su dobar sparing partner i ništa više. Nagetsi su se posle šokantnog poraza u Klivlendu vratili svojoj filozofiji, podigli lestvicu u odbrani i bez većih problema dobili Bakse sa 109:95.

Uz sve to, Nikola Jokić ponovo je bio ispod ličnog standarda, pa je za pola časa provedenih na parketu ubacio svega 10 poena (4/13 iz igre), devet skokova i sedam asistencija. Ali i bez neke spektakularno dobre statistike, Jokić zna kako da bude koristan po ekipu i pruži joj ono što je potrebno da bi ostvarila pobedu.

Izabrane vesti

Njegova dobra saradnja s Džamalom Marijem na minut i po do kraja utakmice odvela je Nagetse na +10, kada je praktično sve bilo jasno. Srpskom asu pripala je i čast da izvede potez večeri i još jednom zadivi planetu svojom vizijom terena. Sve se dešavalo već sredinom prve četvrtine, kada je Jokić uhvatio loptu ispod svog obruča i praktično iz okreta poslao, popularno objašenjeno NFL rečnikom “touchdown“ dodavanje za Pola Milsapa koji je saigrača ispoštovao i rešio akciju iako nije bila nimalo laka...

Milsap je iza sebe ostavio efektivno izdanje pošto je skupio dabl-dabl sa 20 poena i 10 skokova, uz 53,3 odsto šuta iz igre i već 13 poena u prvoj četvrtini. Lider Nagetsa ipak je bio Džamal Mari sa 21 poenom (4/7 za tri), šest asistencija i pet uhvaćenih lopti. Od toga je devet poena ubacio u završnoj četvrtini. Milsapu je dobru podršku na poziciji krilnog centra pružio Džerami Grant koji je na sve dopisao 19 poena, šest skokova i tri asistencije, za jednu od najboljih njegovih rola ove sezone.

U redovima desetkovanih Baksa, gde je Majk Badenholzer očigledno želeo malo da rastereti svoje najbolje igrače, listu strelaca predvodio je Kajl Korver sa 23 poena (8/15 iz igre, 5/11 za tri).

Nagetsi su utakmicu otvorili furiozno, već u prvoj deonici postigli 39 poena i imali 15 poena prednosti. Baksi su se potom naredna tri kvartala vraćali u život i utakmici donekle vraćali neizvesnost, ali kada se ona možda i očekivala, tako su gosti pali i doživeli poraz...

Najluđu utakmicu večeri odigrali su Atlanta i Šarlot, gde je palo čak 283 poena! Domaći Hoksi su posle čak dva produžetka slavili sa 143:138. Utakmica je imala kontroverznu završnicu prvog produžetka, pošto sudije nisu mogle da se dogovore oko situacije koja je bila sporna. Dva puta su arbitri utakmice morali da gledaju snimak iz kojih su doneli različite zaključke! Posle prvog pregleda sudije su ustanovile da je Teri Rozir bio fauliran od strane Treviona Grejema na 0,6 sekundi do kraja. Ali taman pre nego što je Rozir krenuo da izvede dva slobodna bacanja Atlantin trener Lojd Pirs zatražio je čelendž, posle čega je utvrđeno da Rozir ipak nije bio fauliran?! Celoj situaciji prethodila je trojka Rozira za izjednačenje (138:138), potom su arbitri posumnjali da je možda bilo i faula... Tre Jang potom nije uspeo da iskoristi šut za pobedu, pa je meč otišao u još pet dodatnih minuta gde je Atlanta ipak uzela pobedu.

Rozir je odigrao partiju karijere sa 40 poena (15/26 iz igre), dok je Devonte Grejem imao 27 poena. Jang je na drugoj strani ima 31 poen i čak 16 asistencija, a pogodio je jedno od dva penala koja su odvela meč u produžetke. Džon Kolins ga je ispratio i upisao 28 poena i 11 skokova.

Serž Ibaka predvodio je Toronto do pobede na gostovanju Juti sa 27 poena i 13 skokova u pobedi s rezultatom 101:92. Paskal Sjakam je dodao 27 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Kajl Lauri imao 21 poen. Veliki problem za Reptorse mogla bi da bude povreda skočnog zgloba Normana Pauela koji je sa terena morao da izađe samo 95 sekundi po početku utakmice... Kod domaćina Džo Ingls bio je najbolji sa 20 poena, od čega je 10 postigao u poslednjoj četvrtini. Majk Konli je imao 13, a Donovan Mičel samo 11 poena. Zajedno su iskombinovali 8/28 iz igre...

NBA – rezultati

Atlanta – Šarlot 141:138 – posle produžetaka (122:122)
/Jang 31 – Rozir 40/

Denver – Milvoki 105:95
/Mari 21 – Korver 23/

Juta – Toronto 92:101
/Ingls 20 – Ibaka 27/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara