Savova preporuka ser Aleksu - dobar alkohol

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.10.19. | 13:36

Strateg Parnog valjka i legendarni Škot biće na zajedničkoj večeri, pa je logično zapitati se šta će mu nekadašnji golgeter preporučiti da proba tokom kratkog boravka u Beogradu

Ne pamti Humska da je ugostila veće fudbalsko ime, kao što će u četvrtak veče biti slučaj kad na stadion Partizana kroči ser Aleks Ferguson. Srećom po crno-bele, neće ga biti na klupi, odakle je skoro tri decenije dirigovao igrom Mančestera, već "samo" u svečanoj loži kako bi posmatrao sadašnji sastav Junajteda na megdanu sa crno-belima.

Dovoljno da treperi vazduh na crno-beloj strani Topčiderskog brda.
"Velika je čast da ser dolazi da gleda utakmicu. U godinama je kad ne ide da posmatra sve, što znači da smo privilegovani. Nadam se da će videti dobru ekipu Partizana, jer imamo nekoliko posebnih igrača koje možemo da predstavimo sutra Evropi. Biće uz Fergija dosta ljudi iz ozbiljnih svetskih klubova, želeće da vide te momke, retke talente u svetu fudbala. A mi smo sa njima pokazali da možemo da igramo dobro u Ligi Evrope", poručio je Savo Milošević.

Izabrane vesti

Kad je postao trener Partizana, Milošević je naglasio kako ga je baš Aleks Ferguson savetovao da, posle zajedničkog rada u komisiji UEFA za analizu utakmica Lige šampiona i Lige Evrope, počne da se bavi trenerskim poslom. Videće se i na večeri, pa je logično zapitati se šta će mu nekadašnji golgeter preporučiti da vidi tokom kratkog boravka u Beogradu.
"Ima toliko dobrih sadržaja... Kao svakom Škotu, jedna od stvari za preporuku je dobar alkohol", nasmejao se Milošević.

Sutra će stajati preko puta Olea Gunara Solskjera. Spaja ih to što su nekad bili golgeteri, a sad su maltene trenerski početnici, pa je pitanje koliko kao bivši asovi mogu da iskažu sebe na novom zadatku.
"To pitanje muči sve ljude u fudbalu. Ne mislim da sam još postao trener, pogotovo ne da sam postao dobar trener. Mogu samo da kažem da sam na dobrom putu. I da nisam uskočio iz kopački na klupu, jer sam se ovim bavio 12 godina, imao dobru polaznu osnovu. Razmišljanje iz prošlosti morate da potisnete i okrenete se poslu koji je potpuno drugačiji od onog kojim sam se bavio dok sam igrao".

Na kraju, u Partizanu se nadaju da neće biti ispada navijača zbog kojih su već ispaštali ove sezone.
"Očekujem fer i sportsko navijanje. Svesna je naša publika važnosti meča i problema kakve smo imali u prošlosti. Ne očekujem nikakve probleme, samo veliku podršku kao podsticaj ekipi. Videlo se sinoć u Pioniru koliko može publika da stimuliše tim. Koliko god mali, zapravo je to veliki podstrek igračima. Očekujemo krcat stadion, biće sjajna atmosfera, jer se suočavamo sa jednim od najboljh klubova sveta", završio je Savo Milošević.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara