Bes odbojkaške legende: Sport u Srbiji nikoga ne zanima

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.02.20. | 09:44

“Sve se svodi na Partizan i Zvezdu u fudbalu i košarci, mi nemamo kulturu sporta”, poručio je Bojan Janić

Odbojkaši, aktuelni prvaci Evrope, nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju, ali nije to jedini problem koji muči trofejni sport. Nekadašnji reprezentativac Srbije, sad trener Partizana, Bojan Janić razočaran je tužnom slikom sa odbojkaških utakmica, posebno u domaćoj ligi.

Nedavno je večiti derbi u odbojci gledalo manje od 100 ljudi, što se nije svidelo Bjanu Janjiću. On je o tome pričao u razgovoru za Večernje novosti.
“To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou”, poručio je Janić u razgovoru za Večernje novosti.

Izabrane vesti

On ne vidi da će doći do napredak u bližoj budućnosti.
“Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke, fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu”, jasan je Janić.

(FOTO: Star sport) 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara