Strahinja Pavlović u sendviču između Matića i Rockova
Strahinja Pavlović u sendviču između Matića i Rockova

Savo mora da menja: Asano ispada iz tima, šansa Ivanoviću! Šta najbolji gost Superlige može u Humskoj?

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.11.19. | 09:06

Lalatović i Nikolić sa posebnim motivom na Partizan (14 časova)

Godinama su Partizan i Vojvodina igrali tvrde i utakmice koje je odlučivao gol, najviše dva, međutim, u poslednje dve sezone njihovi mečevi važe za efikasne i prilično zanimljive, te se sličan očekuje u derbiju poslednjeg kola prve etape Superlige (14 časova, TV Arenasport 1, O2).

Ovim susretom crno-beli završavaju mini-ciklus od tri prvenstvena duela između dvomeča sa Mančesterom junajtedom i gledaće da naprave što bolju uvertiru za gostovanje Old Trafordu. Protivnik je izazovan, jer Novosađani sa trenerom Nenadom Lalatovićem gaje ofanzivan i fudbal prijemčiv navijačkim očima i ima razloga očekivati da se tresu mreže na Topčiderskom brdu. Nadaju se domaćini da će makar jedna lopta više završiti iza leđa Emila Rockova, ali znaju da im najveća opasnost preti s klupe rivala, jer se temperamentni stručnjak Lala profilisao kao trener koji zna da uzme meru favoritu. Uostalom, na 20 utakmica protiv Partizana, predvodeći novosadski Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Čukarički, niški Radnički i Vošu u prethodnom mandate procenat mečeva bez poraza prelazi 50%. Konkretno, šest pobeda, pet remija i devet poraza zbog čega je Savu Miloševiću kristalno jasno s kim ima posla.
“Prirodno je i normalno da je svaki trener posebno inspirisan protiv Partizana. Većina klubova koje vode su manji od nas, imaju veliku želju da se dokažu. Nenad Lalatović je ponikao u Crvenoj zvezdi, vezan je za taj klub, ima još veći motiv, što je, takođe, razumljivo. Verovatno bih i ja isto razmišljao da sam u njegovoj koži. Njegov pečtak je uočljiv u svim klubovima u kojima je radio, ekipe mu igraju slično, insistira na totalnom fudbalu, igri „jedan na jedan“ po celom terenu, neke nosioce vuče sa sobom kad god je to moguće, poput Nikole Drinčića. Zna šta koncepcijski želi, kad „namesti“ tim teško mu je parirati. Vojvodina posle Partizana i Zvezde ima naskuplji sastav, dosta individualaca, ali je njena snaga u ekipi i posebnom pristupu Lalatovića. Na energiju i trka njegovih igrača moramo da odgovorimo”, upozorava strateg crno-belih.

Izabrane vesti

Očekuje se da Milošević napravio nekoliko izmena u odnosu na tim koji je pretrpeo poraz na Banovom brdu. Njaverovatnije u maneveru, pošto bi od prvog minuta mogao da zaigra Đorđe Ivanović i time bude nagrađen za evorgol protiv Čukaričkog i korišćenje šansi koje su mu se ukazale u poslednje vreme, priliku bi mogao da dobije mladi Filip Stevanović, a u tom slučaju odmarali bi Takuma Asano (skoro neupotrebljiv u poslednje vreme) i Zoran Tošić.

Vojvodinu u golgeterskom smislu predvodi letošnja Partizanova želja, Bojan Matićsedam puta strelac u dosadašnjem toklu sezone – no, pitanje je da li će nekadašnji prvotimac Mačve istrčati na teren, jer se struka u vanrednoj rundi, protiv Vojvodine, opredelila da napad vodi Nemanja Nikolić. U njegovom ponovnom pojavljivanju na Topčiderskom brdu je posebnost utakmice, jer je nekadašnejg kapitena Spartaka Savo Milošević precrtao na kraju minulog prvenstva, da bi ga klub sredinom avgusta poslao u Novi Sad na pozajmicu.
Imamo čemu da se nadamo. Ne vidim nijedan razlog zašto bismo sa bojazni ili prevelikim respektom ušli u meč. Partizan poštujemo, ali isto tako Vojvodina ima tradiciju i predstavlja veliki klub u srpskom fudbalu. Za razliku od Partizana, naša prednost je u tome što od početka sezone igramo standardno dobro i držimo isti nivo rezultata. Nadam se dobrom derbiju i mislim da su šanse za pobedu podjednake, a za nas bi, iskreno, i bod bio zadovoljavajući”, smatra Nemanja Nikolić.

Inače, Lalatovićev tim je posebno uverljiv van „Karađorđa“, pošto je najuspešniji superligaški tim na gostovanjima (osvojio 16 od potencijalnih 18 bodova), ali ga muči statistka koja pokazuje da na poslednja četiri gostovanja Partizanu dao samo jedan gol. Dovoljan za remi u zimu 2017.

--------------------------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – VOJVODINA, 14.00 (TV Arenasport 1, O2)

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Miloš Đorđić

Projektovani sastavi

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Natho, Ivanović – Sadik. Trener: Savo Milošević.

Vojvodina: Rockov – Stojković, Veselinović, Saničanin, Devatak – Drinčić, Topić – Đuričin, Bojić, Nešković – Nikolić. Trener: Nenad Lalatović.

SRBIJA 1 - 15. KOLO: 

Subota

14.00: (1,55) Partizan  (4,00)  Vojvodina (6,25) 
16.00:  (20,00) Proleter  (9,00)  Crvena zvezda (1,12) 

Nedelja

13.00:  (2,25) Inđija  (3,15)  Javor (3,45) 
15.00:  (2,85) TSC  (3,10)  Radnički Niš (2,60) 
15.00:  (5,00) Mačva  (3,40)  Čukarčki (1,80) 
15.00:  (2,15) Napredak  (3,20)  Spartak (3,60) 
15.00:  (2,60) Rad  (3,05)  Mladost (2,90) 
15.00:  (2,45) Radnik  (3,10)  Voždovac (3,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza…

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara