Savo Milošević: Teško je kad ste fizički umorni, a mentalno na granici

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.19. | 16:09

Makar smo ovog puta pobedili, konstatovao trener Partizana

Jedva. Otela se ta reč pojedinim navijačima Parizana čim je sudija Miloš Milanović odsvirao kraj utakmice na Banjici. Crno-beli jesu pobedili, rezultatski potisnuli u drugi plan nedavni krah u Hagu (2:2) i vratolomni preokret Napretka (2:3), ali su igrom zabrinuli pristalice.

Utisak je da jedva čekaju kraj prvog dela sezone. Koliko im teško padaju susreti poput današnjeg sa Radom svedoči i slika po isteku 90 minuta, da niko nije digao ruke u znak pobede. Kakva god da je. I nad kim god da je.
"Očekivali smo težak meč protiv rivala koji se bori za opstanak. Rad je igrao maksimalno, a mi smo na granici energetskih mogućnosti. Dosta toga nam fali. Nadam se da ćemo uspeti da izdržimo predstojeće dve utakmice (Astana i Radnik, op. au). S obzirom na broj šansi, zaslužili smo tri boda, a igrom možemo mnogo bolje", sumirao je utiske Savo Milošević.

Izabrane vesti

Svestan je trener Partizana da je ekipa psihički pala posle eliminacije iz Lige Evrope i da jedva čeka zimski predah.
"I fizički i mentalni depoi su poprilično prazni. To je uvek problem. Kad imate jednu od te dve stvari, lakše je. A kad ste fizički umorni, a pritom ste mentalno na granici, baš je teško. Teren nije dozvoljavao dosta toga, ni nama, ni Radu, ne bih da deluje kao opravdanje, ne volim ih, ali igra nije bila na nivou na koji smo navikli. Ozbiljne ekipe, ipak, pronalaze način da pobeđuju i kad ne igraju najbolje. Za razliku od situacija kad smo gubili bodove na teškom terenu, sad smo osvojili tri".

Nije mali broj Grobara u završnici duela, kad je Rad napadao, imao dve dobre šanse, pomislio "neće valjda opet".
"Ne stižem da razmišljam na taj način. Nemate vremena da tokom jedne vrtite film sa prethodnih utakmica. Imali smo nekoliko šansi da postignemo treći gol, znali smo da će biti napeto, ali smo izbegli konfuziju. Naravno da će ozbiljne superligške ekipe doći u situaciju da vas ugroze. Sad smo uspeli da se odbranimo".

Partizan je opet primio gol posle prekida.
"Mislim da je autogol Zdjelara... Mnogo puta smo mi bili opasni iz prekida, na taj način smo i ušli u Ligu Evrope (gol Moldeu, op. au), pa morate nekad i da ga primite. Pogotovo što je Rad jedna od najviših ekipa u ligi".

Sredinom drugog poluvremena Savo Milošević je opomenut žitim kartonom. Zbog čega?
"Reagovao sam na faul Sadika i njegov žuti, smatrajuči da nije bio faul, jer je Umar prvi stigao do lopte. Rekao sam da neću komentarisati suđenje, ne bih ni ovom prilikom, međutim, nekad morate da reagujete. Nije mi bilo logično da iz dva faula dobijemo dva žuta kartona“.

Milošević je na duhovit način reagovao na saznanje da je Umar Sadik protiv Rada prvi put za vreme mandata u Partizanu dao gol glavom.
"Posle toga ga je glava bolela, ha-ha.ha... Za sve postoji prvi put. Bio sam kritičan prema Umaru, mald je momak, logično je da ima uspone i padove ne samo tokom sezone, već i tokom iste utakmice, ali njegova igra poslednjih mesec i po dana je daleko bolja. Iako se napadači u osnovi vrednuju golovima, zadovoljan sam onim što pruža mimo pogodaka", dopunio je Savo Milošević.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara