Savo Milošević: Očekujem defanzivnu Zvezdu!

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.09.19. | 14:56

“Analizu crveno-belih radićemo isključivo na osnovu prethodnih duela sa nama”, poručio trener crno-belih

Preuzeo je ekipu kad niko nije hteo. Dva meseca mu je trebalo da je stabilizuje i s njom osvojio prvi pehar u trenerskoj karijeri. Dodatna tri da je uvede u Ligu Evrope uspešno pregrmevši tri kvalifikaciona kola. Stekao je simpatije crno-belog dela populacije, a akcije Sava Miloševića mogle bi drastično da skoče ako posle finala Kupa Srbije uzme meru Crvenoj zvezdi i u prvenstvenom duelu.

Na taj način bi primakao Parni valjak samo na bod zaostatka u odnosu na vlasnika krune i uneo neizvesnost u šampionsku trku kakva, čak ni u ovoj fazi sezone, nije viđena u poslednja dva prvenstva.

Izabrane vesti

Zato se pitanje motiva u Humskoj 1, pred 161. večiti derbi, ne postavlja.
Očekivanja su uvek najveća”, jasan je u najavi praznika fudbala Savo Milošević, šef sturke crno-belih:
Probaćemo da ostvarimo dobar rezultat, to nam je neophodno u trci za titulu. Biće teško, ali igramo na našem stadionu, gde smo kvalitetno izgledali u svim utakmicama ove sezone, bez obzira na neke nerešene ishode. Ako ponovimo kvalitet igre iz tih mečeva, možemo nečemu da se nadamo”.

Oba tima nastavljaju takmičenje posle iscrpljujućih duela na evropskoj sceni, zbog čega se postavlja pitanje da li je u prednosti Partizan, pošto nije izlazio iz Beograda, ali je imao dan manje za pripremu ili Zvezda, s obzirom da je igrala u sredu, ali je putovala iz Minhena.
“Ne mogu da očekujem od igrača, verujem da isto razmišlja moj kolega, da izvuku 100 odsto mogućnosti. To prosto nije moguće izvući iz organizma, ali ćemo se potruditi. Tokom pripremnog perioda smo radili baš na tome da mečeve u serijama igramo što bolje. Ostalo je još pet mečeva u ovom ciklusu, mislim das smo spremili ekipu dobro na fizičkom planu, a što se psihološkog tiče, ova ekipa se već šest mesec nosi sa moranjem. To je postala konstanta, saživeli smo se da svaki susret igramo pod opetrećenjem, moranjem. Derbi proizvodi dodatni adrenalin, a ako imamo dovoljno želje možemo da izvučemo utakmici i na trkačkom planu”.

Uz napomenu da ga derbi raduje, jer “za te mečeve se živi”, Milošević je pojasnio da u ovom trenutku niko ne može da “pogodi” tim Crvene zvezde, samim tim, ni svoj, jer su u ovakvim situacijama prilagođavanja prema protivniku prirodna.
Pretpostavljam da ni Vladan Milojević ne zna svoj tim. A ne znam ga ni ja. To su čari derbija i ovog posla. U dosta situacija smo primorani da pravimo pretpostavke, što nije zahvalno. Može da se ispostavi da sam u krivu, pa onda upadam u problem”.

Ipak, u Humskoj pretpostavljaju da se večiti rival neće zaletati. Bar ne na osnovu svega viđenog u poslednja četiri međusobna duela. Uostalom, triput su u tom nizu crno-beli prvi postizali gol. Zato…
“Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu”, rekao je trener Partizana pojasnivši kako će njegov tim igrati:
"Iz ovog prvog što sam rekao mi ćemo, hteli - ne hteli, morati da napadnemo. Šalu na stranu, u dosadašnjem delu sezone je evidentno da je igra Partizana malo više napadački orijentisana. To ne kažem kao opravdanje, već shvatanje fudbala i profil igrača koji imamo i ja i moj kolega,  govori da smo bili napadački orijentisani u više utakmica, a onina istom uzorku defanzivno orijentisani. Dosta toga će biti i sutra”.

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda imaju problem kako da uopšte analiziraju narednog rivala.
“Bilo bi jako glupo u ovoj situaicji porediti Zvezdu sa bilo kojom ekipom s kojom smo igrali. Analizu crveno-belih ćemo raditi isključivo na osnovu prethodnih duela sa nama, jer ne možemo na osnovu susreta a Inđijom, Radničkim ili evropskim mečevima, pošto se težina naredne utakmice ne može porediti ni sa jednom drugom, pošto ova nosi mnogo stvari pored fudbala.”

A kad je Partizanov stil igre u pitanju: da li je vreme za rizik? Za napad po svaku cenu? Opet, na programu je tek prvi od tri ovosezonska derbija, ali je s druge strane i razlika četiri boda u korist šampiona.
Probaćemo da igramo najbolje što možemo. Ako se to može podvesti pod rizik. Protiv AZ-a smo igrali na gol više, a mentalitet i karakter ne možemo promeniti samo za derbi. Isto tako, u finalu kupa smo pokazali da možemo kvalitetno da branimo naš gol. Sutra će biti potrebno i jedno i drugo. Rizik će u našoj igri postojati, ali nećemo ići grlom u jagode, niti biti naivni. Vodićemo računa u svemu”.

Iskustveno, kao bivšem napadaču, da li posle silnih promašaja protiv Holnađana dođe utakmica u kojoj sve ulazi?
Da, ali takvu utakmicu još ne očekujem. Pre očekuje da u skorijem period dođe meč u kome ćemo imati tri šanse, a dati dva gola”, dodao je Savo MIlošević, uz napomenu da sastanak čelnika Partizana (Milorada Vučelića) i Crvene zvezde (Zvezdana Terzića), sa članovima sudijske trojke (predvođenje Srđanom Jovanovićem) uz prisustvu predsednika FSS, Slaviše Kokeze “nema veze sa njegovim poslom”, pa je izbegao komentar samita na Terazijama.

Na kraju je dodao da se Bibras Natho najbolje snalazi kao zadnji vezni, da sa te pozicije može najviše da pomogne ekipi. Da li je ujedno otkrio deo planova sa večiti derbi ili je hteo da zbuni rivala?


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara