Savo Milošević: Lupam čaše po stadionu radi malera! Dečija pesma će iznenaditi AZ

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.09.19. | 13:10

Trener Partizana najavio dolazak 20.000 dece na tribine

Vreme je za evropski fudbal u Humskoj ulici. Godinu dana nije bilo Partizana na međunarodnoj sceni, čekao se poratak crno-belih u takmičenje koje su igrali devet puta, a na osnovu toga kako vibrira Topčidersko brdo postoje svi preduslovi da srpski predstavnik malo pre 23 časa u četvrtak veče upiše premijerna tri boda u grupnoj fazi Lige Evrope.

Više je razloga za optimizam. Prvi je saznanje da je Parni valjak pre četiri godine bio brži do AZ Alkmara u dve etape (3:2, 2:1), drugi da novu priču počinje na domaćem terenu, a treći da Savo Milošević ima na raspolaganju kompletan tim.

Izabrane vesti

I taj poslednji detalj ga, utisak je, čini radosnim.
Iskoristili smo prvenstvenu pauzu da se dodatno spremimo za komplikovan niz utakmica u narednom periodu. Nekako smo uspeli, ne znam ni sam kako, juče i prekjuče da imamo 29 igrača na treningu. Dakle, bez povreda. Zbog toga sam juče, radi malera, lupao čaše po stadionu”, dobro je raspložen šef stručnog štaba Partizana.

Reklo bi se da mu na raspoloženje nije uticala ni činjenica da je naredni rival (četvrtak, 21 čas, RTS 1, TV Arenasport 1) pregazio Spartu iz Roterdama (5:1). Doduše, istog dana njegov tim je bio ubedljiv u Novom Sadu protiv Proletera (3:1), pa sve nagoveštava efikasan obračun.
“Dobro smo analizirali AZ, stekli smo jasnu sliku šta nas čeka. Nenad Cvetković je bio u Holandiji, doneo pregršt informacija o klasičnom predstavniku tamošnjeg fudbala, koji nikad ne odustaje od ofanzivnog stila, brzo izlazi u pritisak, a pritom je reč o mladoj ekipi, čiji špic ima samo 18 leta. Očekujem da pružimo maksimum, bude li tako, možemo do pozitivnog rezultata”.

U Partizanu se nadaju pobedi, istovremeno gledaju ka Ostrvu i priželjkuju da Mančester junajted u drugom meču ove grupe savlada Astanu, kako jedan od konkurenata za očekivano drugo mesto ne bi stekao iznenadnu prednost.
Dugoročno gledano, najbolje bi bilo da Junajted dobije taj meč”.

Što se Partizana tiče, Savo Milošević je potvrdio da se Sejduba Suma oporavio od povrede kolena, što znači da je i on u konkurenciji za duel sa AZ-om. Samim tim, postavlja se pitanje kako će izgledati ofanzivni deo tima: da li će igru voditi Gvinejac ili Bibras Natho, koji je sa te pozicije razigravao saigrače na “Karađorđu”?
Nisu muke, niti su slatke. Moramo da imamo na umu da je sutra veče jedna utakmica, a u da ćemo u narednih 15 dana odigrati još šest. Do decembra ćemo, izuzev dve pauze zbog reprezentativnih obaveza, non-stop biti u ritmu četvrtak – nedelja, tako da neće biti prostora da se formira startnih 11. Potrebni su nam svi igrači. Sutra će igrati njih 11, u nedelju neki drugi, sa malim promenama, sledeće srede opet neki drugi. Razgovarao sam sa momcima, niko od njih ne može da izdrži sedam utakmica za 20 dana. U stvari – može, ali ćemo ih u tom slučaju “pokidati”. Sve zavisi od taktike i opredeljenja protivnika. Hvala Bogu, imamo sve igrače spremne, a snaga ovog tima je da može različito da igra sa profilom igrača koji poseduje”.

Partizanov cilj je, kao i u prethodna dva učešća u Ligi Evrope – proći grupu. U jesen 2015. nedostajao mu je koji minut, pre de godine uspeo je u toj misiji kolo pre kraja, a sad?
Biće teško, ne i nemoguće. U velikoj meri zavisi od nas. Ako budemo pravi imaćemo dobre šanse za plasman u nokaut fazu. Uvek je domaći teren velika prednost, ali ovo je grupa, jedna utakmica nema toliku važnost kao kad su na programu eliminacije, neki propust može da se nadoknadi, sad smo psihološki rasterećeni za razliku od kvalifikacija”, analizira Savo Milošević, koga ne brine ni eventualno primljen gol sutra veče, jer su njegovi ptomci pokazali da znaju kako se vraća u meč. “Ne pravi se Plan B unapred. To bi bilo zahtevno. Plan B je da igramo 90 minuta najbolje što možemo. Kad tako igramo onda se dešava da možemo da okrenemo utkamicu. Zato dosta pažnje posvećujemo fizičkoj pripremi, kad to uspete onda možete da igrate 90 minuta, dajete golove u drugom poluvremenu, kad rivali iole padnu fizički mi to iskoristimo”.

Jedina nevolja za crno-bele je što neće biti organizovanog navijanja. Stadion je pod suspenzijom UEFA još za ovaj susret, ali će na tribinama biti, kako kažu u Humskoj, oko 20.000 dece uzrasta do 14 godina iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske. I ta graja mališana možda bude štimung koji će pogurati Vladimira Stojkovića i saigrače do slavlja.
Protiv Moldea smo imali veliki problem, energija kakvu su deca atvorila je bila toliko pozitivna da smo prvo poluvreme odigrali kriminalno. Bogatiji za to iskustvo, znamo šta možemo da očekujemo, ali će to biti veliko iznenađenje za AZ. Sve ukazuje da će biti oko 20.000 dece. Ako je onih 5.000 krajem avgusta napravilo onakvu buku, mogu da zamislim kakvu će da stvori četiri puta više mališana”, smeška se Savo Milošević.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara