Savo Milošević u društvu Bore Milutinovića i trenera Lokomotive, Jurija Sjomina
Savo Milošević u društvu Bore Milutinovića i trenera Lokomotive, Jurija Sjomina

Savo Milošević: I igra na rezultat se trenira

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.02.20. | 16:51

Trener Partizana kaže da ne voli da gleda penale, ali je pohvalio Nemanju Stevanovića za dva ukroćena udarca

Partizan iznad očekivanja. Vole treneri da kažu kako im igra i rezultati u pripremnom periodu nisu važni, ali i u Turskoj i u Kataru crno-beli pružaju partije koje greju srca navijača dve sedmice uoči nastavka sezone.

Tokom boravka u antalijskoj regiji savladali su rumunski Vitorul (1:0) i slovački Ružomberok (2:1), remizirali sa poljskom Krakovijom, da bi se posle krakkotrajnog boravka u Beogradu otisnuli u Dohu i u uvodnom meču „Premijer kupa“ bili bolji od moskovske Lokomotive (1:1, penalima 4:2). Grobari ponajviše trljaju zbog načina na koji razvijaju akcije, stvaraju šanse, s tim da im se ponavlja boljka iz jesenjeg dela sezone – slaba realizacija. Nedovoljno da skine osmeh s lica Sava Miloševića.
Moramo biti zadovoljni“ konstatuje trener Parnog valjka posle okršaja sa Rusima. „Igra je bila dosta dobra s obzirom na okolnosti i činjenicu da nismo imali vremena da se prilagodimo uslovima. Zato smo prvih desetak minuta izgledali tromo i sporo, što je logično. Odigrali smo dobru utakmicu protiv učesnika Lige šampiona, iskusnog tima, godinama u vrhu ruskog fudbala“.

Izabrane vesti

Ljude iz Humske može da raduje utisak da su natrčali rivala, imali kontorlu dešavanja na terenu, bili opasniji, konkretniji.
Imali smo sreću da smo na planu fizičke pripreme malo ispred Lokomotive. Zato smo mogli da dominiramo, imali smo više šansi“, podseća Milošević na zicere Umara Sadika.

Ne zamera mu što je promašio, pošto je za Partizan bitnije da pogađa u prvenstvu. Opet, veliki skalp je skinut.
Naravno da je lepo kad se pobedi ekipa poput Lokomotive. I igra na rezultat se trenira. Ovo je vrsta treninga. Probali smo da odigramo na rezultat i da dobijemo. Zaključak: dobro smo trenirali“.

Pobeda je stila u penal-seriji. Neke udarce trener crno-belih nije ni posmatrao.
Ne volim da gledam penale, nisam baš oduševljen njima“.

Jeste, pak, odbranama rezervnog golmana Nemanje Stevanovića.
Jedan penal je odbranio u Turskoj, dva ovde u Dohi. Nije mala stvar. Nije ni lako“

Sa tribina veleleponog sportskog centra u Dohi Partizan je imao podršku u liku dvojice bivših asova kluba iz Humske: Velibora Bore Milutinovića i Slaviše Jokanovića.
Bora je čovek koji je ovde, ali i u 90 odsto sveta, legenda. Hvala od srca na podršci“, dodao je Savo Milošević uz ocenu da je i za njega, koji je obišao planetu i uverio se u kvalitet mnogobrojnih stadiona, sportski centar u Dohi iznenađenje.

(FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara