Savo Milošević: Borba tek počinje! Znali smo kako da isključimo Marina, iznenadilo me što nema Kanjasa

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.09.19. | 21:20

“A pričali ste da odbrana škripi...”, podseća trener Partizana

Partizan - zasluženo! Dovoljno da Savo Milošević blagim osmehom dočeka kraj 161. večitog derbija i pred javnost izađe zadovoljan.

Ovoga puta, za razliku od meča sa AZ Alkmarom, kako igrom, tako i rezultatom (2:0).
Mislim da smo apsolutno zaslužili pobedu. Videćete statistik: imali smo više od igre, više šansi, više udaraca u gol... Sve što je bila odluka naše ekipe u prethodnom periodu, ponovili smo. Derbi je bio u dobrom ritmu, Zvezda me je iznenadila, jer je izašla malo ofanzivnije nego što sam očekivao“, bile su prve Miloševićeve impresije.

Izabrane vesti

Nastavilo je u sličnom tonu i posle podsećanja da su crno-beli, baš kao Bajern, ostavili učesnika Lige šampiona bez šuta u okvir gola.
To verovatno znači da smo taktički odigrali kvalitetno. Sve vrline Zvezde smo sveli na minumum. Pre nekoliko meseci smo to učinili i u finalu kupa. Znali smo kako da igramo protiv ove ekipe Zvezde, jedina nedoumica su bili njeni igrači koje je dovela u minulom prelaznom roku. Uvek u derbiju odlučuje energija igrača, mi smo je imali više, iz toga prizilazi agresija, trka, želja...“

Pet odbrambenih fudbalera u prvih 11 Zvezde bilo je iznenađenje za narodne mase, ali..
Nismo se iznanadili mnogo, Zvezda je tako igrala nekoliko utakmica. Znali smo da ima problem sa Rodićem i ograničenjem broja stranaca, da varijanta sa petoricom može da se desi. Možda je najveće iznenađenje što u sastavu nije bilo Kanjasa, očekivao sam ga. Bilo je iznanađenja za širu javnost i za medije i u mom sastavu, pretpostavljam da je moj kolega imao razloge zašto je tako odlučio“.

Utisak je da je Partizan dobio bitku na sredini terena i da kapiten crveno-belih Marko Marin nije došao do izražaja.
„Ne bih to izdvajao, jer bi značilo da je to bila greška mog kolege, a to ne želim. Marina smo isključili iz igre i u finalu kupa, bili smo i večeras taktički disciplinovani, ali i kada smo saznali da će Zvezda izađi sa trojicom štopera rekao sam igračima da se naš stil neće menjati ni za jedan odsto. Momci su ispoštovali plan utakmice“.

Nije domaćin ovoga puta dao gol iz prekida, ali je Zvezdu napao nekoliko puta kao Bajern pre četiri večeri u Minhenu, pa se postavlja pitanje da li je Milošević koristio taktiku Bavaraca.
Da, jer sad imamo igrača koji se zove Natho, u stanju da pogodi sve, iz svake pozicije“.

Što se igre u polju tiče, jasno je da je prevagu na kraju donela klupa, pošto su rezervisti Suma, Tošić i Brežančić direktno skrojili pobedu.
„Rekao sam da ovde nema startnih 11. Ne može ih biti, pošto imamo veliki broj utakmica. Statistika velikih evropskih mečeva pokazuje da igrači sa klupe donose dosta bodova. Govorio sam da će susrete u ovom peirodu počinjati samo momci koji su fizički spremni za 90 minuta, zato smo neke ostavili na klupi, ali, na srećom, bilo je dobvoljno da nekoliko njih odigra 20, 30 minuta“.

Borba za titulu je otvorena, razlika između prvaka i najvećeg izazivača je samo bod.
Borba još nije ni počela. Znate koliko utakmica je ostalo do kraja, ovo je samo psihološki stimulans da naredne mečeve čekamo u boljoj atmosferi. Uvek je dobro pobediti derbi, ali to su samo tri boda, isto nam je potrebno u sredu u Ivanjici i u subotu u Nišu“.

Jedan detalj je, možda, važniji i od trijumfa. Bar za trenera crno-belih.
Čini mi se da smo ujedinili navijače, energiju koja je bila razjedinjena, a znate šta se sve dešavalo u i oko kluba. Uspeli smo ovim derbijem malo da ujedinimo energiju i usmerimo ka onom što nas čeka“.

Pred Partizanom su veliki izazovi i Milošević ih je svestan, te ne želi da licitira trenutak u kome će ekipa dostići maksimum.
Znam samo da može mnogo bolje. Još smo u povoju, 'nameštamo se', Lazar Makrović je stigao pre dve sedmice, pravi Partizan mogu da očekujem tek posle zimskih priprema. Sve tokom leta bilo je ishitreno, nismo imali dovoljno vremena da odradimo željeno, pa smo doradu vršili tokom reprezentativne pauze“, dodao je šef struke crno-belih.

A PRIČALI STE DA ODBRANA ŠKIRPI...

Posle konstatacije da je štoperski tandem Ostojić-Pavlović u potpunosti odsekao Boaćija, kasnije i Pavkova, iz igre, Milošević je podigao obrve...
„Veliko iznenađenje za mene, jer sam od vas, novinara, dobio infomraciju u četvrtak da nam poslednja linija škripi. Momci su odigrali ono što od njih očekujemo. Konstantno smo igrali čvrstu odbranu, nismo dozvoljavali da nam protivnici šutnu više od četiri, pet puta na gol po utakmici. A naš broj udaraca se meri udesetinama. Uspeli smo tu statistiku da ponovimo i u derbiju“, dodao je Milošević, uz napomenu da mu ovo nije najdraža pobeda u trenerskoj karijeri, jer znači samo tri boda, dok je ona u finalu kupa donosila trofej, te je razumljivo što je više ceni.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara