Sava Petrov (©FCVizela)
Sava Petrov (©FCVizela)

Sava Petrov zna kako je dati gol Benfiki: Zvezdina prednost brzina po bokovima

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.09.24. | 08:49

"Mediji apostrofiraju Radonjićevu motivaciju, a najviše se pribojavaju atmosfere na Marakani", raportira iz Portugala za Mozzart Sport nekadašnji đak Partizana

Došao je Sava Petrov prošle zime iz niškog Radničkog u Vizelu da pomogne klubu da sačuva mesto u Primeiri, ali nije uspeo. Možda i bi da mesec dana pre kraja sezone nije doživeo povredu kolena od koje se i dalje oporavlja. Stradali su prednji ukršteni ligamenti, tako da je 26 godišnji Beograđanin ostao na dva prvenstvena gola u devet nastupa. Dao je i jedan u Liga kupu, protiv Benfike, što je jedan od razloga zbog kog smo ga pozvali, jer će lisabonski Orlovi u četvrtak igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde utakmicu prvog kola Lige šampiona.

Iako sada u nižem rangu, bivši đak Partizana dobro je upućen u ekipu Benfike i ne smeta mu da svoje utiske podeli bez obzira što je u centru pažnje večiti rival crno-belih.

Izabrane vesti

"Ja jesam ponikao na drugoj strani Topčiderskog brda, ali nemam problem sa tim da poželim sreću Crvenoj zvezdi ili bilo kome drugom kada je u pitanju interes srpskog fudbala", jasan je Petrov.

S obzirom na to da od aprila ne igra, ima napadač Vizele vremena da gleda i druge utakmice osim svog kluba.

"Bio sam u Srbiji na terapijama, a sada sam opet ovde. Za nekih mesec, mesec i po, očekujem da ponovo budem u konkurenciji za tim".

Benfika nije dobro ušla u sezonu, ceh je platio trener Rodžer Šmit, a povratkom Bruna Laža na klupu savladana je Santa Klara sa ubedljivih 4:1, iako su gosti poveli već u prvom minutu.

"Svi su iznenađeni kako su počeli, bilo je dosta kritika po medijima. Uglavnom su se odnosile na prelazni rok i prodaju najboljih igrača. Posebno Rafe Silve, koji im je bio glavni igrač i bez njega nisu na istom nivou. Barem se još nisu namestili...", ističe Petrov.

Šok terapija u vidu promene trenera dala je željeni rezultat pred put u Beograd.

"Sigurno su tom pobedom dobili na samopouzdanju, ali još nisu u potpunosti namešteni, još se traže i činjenica je da Benfika, makar trenutno, nije bauk kao što je bila u nekim prethodnim sezonama. U prošloj, a i sada, portugalskim fudbalom dominira isključivo Sporting".

I pored svega, Benfika dolazi na stadion Rajko Mitić kao favorti, ali Petrov veruje da Crvena zvezda ima čime da iznenadi goste. Podseća da Orlovi, za razliku od napada, nisu menjali odbranu. On ju je probio tako što je dobro reagovao na neprecizan šut saigrača i skrenuo loptu u mrežu. Veruje da bi Zvezda to mogla da učini prodorima po krilima.

"Ima Zvezda svoje šanse, najveća prednost joj je brzina u napadu. Njihovi bekovi vole da idu gore, da igraju skoro kao krila, a Zvezda po bokovima ima brže igrače i može da ih ugrozi iz tranzicije. Otamendi i Silva su odlični štoperi i uigran tandem, ali nisu preterano brzi, dok je Zvezda dobila veliko pojačanje u Silasu iz Štutgarta, a tu je i Bruno Duarte koji je igrao portugalsku ligu prošle sezone pa zna šta može da očekuje", navodi napadač Vizele.

Kada je reč o prednostima Benfike, Sava Petrov naglašava jedno ime.

"Di Marija i Kokču drže vezni red, ali Di Marija je najveća opasnost i najbolji igrač ekipe. Posebno iz prekida iz kojih gađa prvu stativu... Ma, uvek zna šta hoće i kako da pošalje loptu, fantastičan igrač, iako je već u godinama. I novajlija Akturkoglu je dao gol na debiju, došao je u formi, posle het-trika za reprezentaciju...", podseća Beograđanin.

Preneo je Petrov za Mozzart Sport i šta pišu portugalski mediji o utakmici Benfike i Crvene zvezde.

"Mediji uglavnom upozoravaju na atmosferu u Beogradu, pribojavaju se jer znaju da je za ovakve utakmice uvek pun stadion i da se odlično navija. Znaju igrači Benfike veoma dobro kako je igrati pred punim stadionom, ali u Beogradu je to nešto drugo. Plus momentum koji nije na njihovoj strani. Apostrofiraju i Nemanju Radonjića, veruju da će biti jako motivisan jer je bio u Benfiki i nije se naigrao", dodaje bivši reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

Ostaje da vidimo da li će to biti dovoljno crveno-belima da iznenade. Ili Vladan Milojević ima i neke druge adute. Ili je Bruno Laž uspeo za kratko vreme da probudi pobednički mentalitet u ekipi Benfike.


tagovi

Sava PetrovBenfikaFK Crvena zvezdaLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara