Hari Megvajer i Geret Sautgejt (©AFP)
Hari Megvajer i Geret Sautgejt (©AFP)

Sautgejt već u problemu: Megvajer pod znakom pitanja za Srbiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 16:31

Defanzivac Mančester Junajteda i dalje ima problem sa listom

Srbija učešće na Evropskom prvenstvu započinje 16. juna protiv Engleske, a selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt ni dve nedelje uoči početka turnira nema jasnu sliku kako će mu izgledati startna postava za utakmicu sa Orlovima.

Glavobolju 53-godišnjem strategu stvara Hari Megvajer, koji je prema pisanju Dejli Mejla pod znakom pitanja za utakmicu sa Srbijom. Pomenuti medij navodi da defanzivca Mančester Junajteda i dalje muči povreda lista zbog koje je van terena proveo poslednjih mesec dana.

Izabrane vesti

Iz istog razloga prečesto osporavani defanzivac propustiće i večerašnji prijateljski susret Engleske sa Bosnom i Hercegovinom na Sent Džejmsis Parku, a Sautgejt je na jučerašnjoj konferenciji izjavio kako je malo verovatno da će mu biti na raspolaganju i za meč sa Islandom u petak, navodi Dejli Mejl.

ENGLESKA OSVAJA EURO - 4,80

Mnogi će možda pola u šali, pola u zbilji, reći kako bi Megvajerovo odsustvo bilo 'pojačanje' za Englesku, ali reč je o fudbaleru kojeg Sautgejt vrlo ceni i koji je na svakom od poslednja tri velika turnira činio štoperski tandem sa Džonom Stounsom.

Ipak, velike su šanse da protiv Srbije neće biti u stanju da zaigra pored kolege iz redova mančesterskog rivala, a Dejli Mejl tvrdi da bi u tom slučaju priliku dobio Mark Guehi. Kartu za mesto u startnoj postavi defanzivac Kristal Palasa mogao bi da kupi još večeras na meču sa BiH pošto bi prema najavama engleskih medija trebalo da zaigrao od starta u tandemu sa Brajtonovim Luisom Dankom.

Pored pomenutih fudbalera, Sautgejt od štopera na raspolaganju ima još Ezrija Konsu (Aston Vila), Džoa Gomeza (Liverpul), Džarada Brentvajta (Everton) i Džarela Kuansu (Liverpul) s tim da se očekuje da neko od njih otpadne po objavljivanju konačnog spiska putnika u Nemačku.

Prošireni spisak od 33 imena pogledajte OVDE.


tagovi

EURO 2024reprezentacija EngleskeHari MegvajerMark Guehi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara