Sep van den Berg, Adama Lalana i Tejlor Harvud Belis (©Reuters)
Sep van den Berg, Adama Lalana i Tejlor Harvud Belis (©Reuters)

Sautempton se uveliko sprema za Premijer ligu: Vraća se Adam Lalana, 23.500.000 evra već otišlo iz kase

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 18:34

Sveci će morati da otkupe Tejlora Harvud Belisa od Mančester Sitija posle promocije u elitni rang, a bacili su oko i na defanzivca Liverpula

Ekspresno se Sautempton vratio u Premijer ligu, a da isto tako brzo ne bi ponovo završio u Čempionšipu moraće da ojača igrački kadar. Ne gube na Sent Merizu vreme i želeći da izbegnu scenario trojice prošlogodišnjih novajlija u elitnom rangu već su krenuli da povlače poteze na tržištu.

Prvi posao već je sklopljen, mada se tiče fudbalera koji je i u nedavno završenoj sezoni bio u njihovom timu. Nakon što je u finalu plej-ofa Čempinšipa savladao Lids, Tejlor Harvud Belis i zvanično je postao igrač Sautemptona, jer se aktivirala klauzula o obaveznom otkupu 22-godišnjeg štopera. Tako će momak iz Stokporta, koji je prošao čitavu fudbalsku akademiju Mančester Sitija, posle pet pozajmica trajno napustiti šampiona Engleske kojem je pripasti nešto manje od 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

Međutim, biće to samo početak po svemu sudeći burnog prelaznog roka na jugu Engleske, jer pred vratima je još jedno pojačanje, u praksi prvo pravo. I to kakvo. Kako prenosi Atletik, na Sent Meriz će se vratiti Adam Lalana!

Ukoliko se odluči na povratak, Lalana će stići bez obeštećenja budući da se već oprostio od Brajtona sa kojim mu je po završetku sezone istekao ugovor. Lalana je dete Sautemptona, koji je napustio pre okruglo deset godina potpisavši u transferu vrednom 31.000.000 evra za Liverpul. Na Enfildu je proveo šest sezona, potom još četiri u Brajtonu, i mada je u maju proslavio 36. rođendan, Sveci veruju da bi, pre svega svojim iskustvom - odigrao blizu 300 utakmica u Premijer ligi - mogao da im pomogne u misiji ostanka u elitnom društvu.

Atletik piše da je Sautempton bacio oko i na Sepa van den Berga, štopera Liverpula iza kojeg je vrlo dobra sezona na pozjamici u Majncu. Nemački klub tokom pregovora nije uspeo da ubaci opciju otkupa te će se Holanđanin vratiti među Redse, ali se tamo vrlo verovatno neće zadržati. Umesto toga mogao bi ovog leta da ponovo napusti Enfild, s tim da bi ovog puta bilo trajno. Međutim, Sautempton nije jedini zainteresovan za 22-godišnjeg Van den Berga. Brentford i Volfzburg takođe pokazuju interesovanje za defanzivca kojeg Liverpul ceni na 23.500.000 evra.


tagovi

SautemptonTejlor Harvud BelisAdam LalanaLetnji prelazni rok 2024TransferiSep van den Berg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara