Saudijci shvatili da ne moraju svi Brazilci da driblaju: Kazemiro od 30.000.000 funti

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.05.24. | 17:45

Mančester junajted vrlo rad da se odrekne iskusnog zadnjeg veznog

Poslednjih godina mnoga velika imena u svetu fudbala preselila su se na Arabijsko poluostrvo, a taj trend se nastavlja. Posebno veliki broj inostranih igrača u Saudijskoj profesionalnoj ligi dolazi iz Brazila, a ove sezone ih ima čak 27. Nejmar, Fabinjo, Malkom, Anderson Taliska, Renan Lodi samo su neka od imena koja su svoju budućnost pronašla u Saudijskoj Arabiji, a ovoj ekipi mogao bi da se priključi i Kazemiro.

Za njegov potpis zainteresovani su Al Ahli, Al Nasr, i Al Kadisija.

Izabrane vesti

Ogromna plata 32-godišnjeg fudbalera od 350.000 funti mesečno je glavni razlog zbog kog Mančester junajted želi da ga se reši, a jasno je da su Saudijci spremni da izdvoje toliki novac, ako ne i više od pomenute cifre, uz obeštećenje od oko 30.000.000 funti, koliko planiraju da izdvoje Al Ahli i Al Kesedija.

Al Nasr razmatra Kazemira kao eventualnu opciju u veznom redu, gde bi ga uparili sa Marselom Brozovićem, ali je drugoplasirani tim Saudijske lige pomalo skeptičan zbog slabe sezone Brazilca u Premijer ligi, a i pomenutu cifru koju engleski tim traži za obeštećenje smatraju previsokom. Treba uzeti u obzir da bi Brazilac verovatno najpre baš u ovaj tim, gde bi imao priliku da ponovo sarađuje sa Kristijanom Ronaldom, sa kojim je podigao veliki broj pehara dok su bili članovi Real Madrida, uključujući i tri najveća, namenjenih pobedniku Lige šampiona.

Sa druge strane, Al Ahli, kao i povratnik u elitni rang takmičenja Al Kadisija, spremni su odmah da reaguju i pokušaju da osiguraju Kazmeriov potpis u najkraćem mogućem roku.

Južnoamerički fudbaler ostavio je ogroman trag u evropskom fudbalu, čak pet osvojenih Liga šampiona u Real Madridu, tri prvenstva Španije, tri superkupa Evrope… Veliku ulogu imao je u Kraljevskom klubu, ali u Premijer ligi nije uspeo da nastavi u tom maniru.

Istina da se poslednjih godina malo igrača pokazalo u najboljem svetlu u Mančester junajtedu, ali kako se sezona bližila kraju tako su se nizale kritike na račun Brazilca. Veliki broj povreda u poslednjoj liniji uslovile su defanzivnog vezistu da se spusti na poziciju štopera koja mu nije prirodna i stiče se utisak da su od tada kola krenula nizbrdo. Najgalsniji je bio Džejmi Karager koji je rekao da „treba napustiti fudbal pre nego što on napusti tebe, a Kazemira je fudbal napustio“.

Da je moguć rastanak između Kazemira i engleskog velikana postalo je jasno nakon utakmice finala FA kupa, gde je u poslednji momenat prijavljeno da iskusni zadnji vezni neće biti deo ekipe zbog povrede, dok se po brazilskim medijima šuškalo kako povreda nije pravi razlog izostanka….

Čini se da se Brazilac nije oglušio na ove komentare, neće u potpunosti napustiti voljeni sport ali će se po svemu sudeći preseliti u dosta manje zahtevnu ligu.

Sastanak čelnika Mančester Junajteda i Kazemira održaće se u narednim danima, a kako je u klub ušao engleski tajkun Džim Retklif i obećao rekonstrukciju kluba, makar u okviru igračkog kadra, čini se da je mandat Brazilca u mačesterskom velikanu gotov.



tagovi

Kazemiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara