Tribine Velodroma (©Reuters)
Tribine Velodroma (©Reuters)

Saudijci sada bacili oko na Marselj

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 11:08

Nakon što im je propao dil sa Njukaslom nastavljaju da traže "žrtvu" po Evropi

Pošto nije uspelo preuzimanje Njukasla u "kombinaciji" sa još dva manja "lokalna" partnera državni investicioni fond Saudijske Arabije je nastavio da traži dalje po evrpskom fudbalu.

Kupovina Svraka je trebala da bude teška oko 300 miliona dolara za 80 posto akcija. Problem je uglavnom zakonodavtsvo i poštovanje prava, a pošto pare stižu iz Saudijske Arabije jasno je da nije sve kako bi trebalo da bude. Čitav niz primedbi je Premijer lioga imala na pokušaj kupovine Njukasla, a glavni je bio to što Saudijci na teritoriji svoje zemlje blokiraju beIN sport koji prenosi između ostalog i PL za taj region. I to ne samo da blokira, pošto je u pitanju katarska televizija, a poznato je da je situacija među ove dve arapske države poslednjih godina veoma napeta, već im i kradu sadržaj programa.

Izabrane vesti

Nakon tog fijaska, gde se videlo ipak nije sve u parama, predstavnici Fonda su nastavili da traže po Evropi gde bi mogli da odrade posao. I kako pišu pojedini francuski mediji, sledeći na listi im je Marselj. U suštini dobra odluka, jer je to praktično, da se ne lažemo arapski grad i kao takvi imali bi verovatno jaku bazu među navijačima. A i očekuje se da bude znatno jeftiniji od Njukasla.

Sa Saudijcima će zajedno u kupnji francuskog kluba po svemu sudeći ponovo učestvovati britanski miljaderi braća Ruben (zanimljivo, jevrejskog porekla), a cena za sada nije poznata. Trenutni vlasnik kluba sa Azurne obale je Amerikanac Frenk Mekort pošto ga je 2016. kupio za samo 45 miliona dolara od bogate francusko-jevrejske porodice Drajfus. Cena kluba ne bi trebala da bude velike pošto pre svega ne poseduje stadion, pošto je Velodrom u rukama grada.

Evropski fudbal je i definitivno postao igralište svetske finansijske elite, a to teško da će se dobro završiti.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara