Pravila, pravila, Porto su udavila... VAR ubio draž i pogurao Leverkuzen! Ludnica u Glazgovu, Rendžers okrenuo Bragu za 15 minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.02.20. | 22:59

Vulvsi jednom nogom u osmini finala, ubedljiv trijumf nad Espanjolom

Ako se VAR i u budućnosti bude koristio na isti način kao što se to radi ove sezone, bojimo se da je fudbalu kakav poznajemo - odzvonilo! Koliko puta smo samo tokom ovih nekoliko meseci bili svedoci da sistem video asistencije direktno uticao na rasplet utakmice zbog nekih sitnih, gotovo banalnih stvari koje prosto samo prave dodatnu pometnju? I ne samo to, konstantnim "seckanjem" igre sudije i njihovi pomoćnici iz VAR sobe ubijaju svaku draž fudbala... 

Ako pogledamo dešavanja sa BajArene večeras, videćete koliko je zapravo ta konstatacija tačna. Bajer je dobio jak vetar u leđa zbog prekomerne upotrebe VAR sistema, ali je Porto uspeo da se podigne iz nokdauna i bar obezbedi aktivan rezultat pred revanš za sedam dana na Dragau - 2:1 (1:0). 

Izabrane vesti

Slovenački arbitar Slavko Vinčić i njegovi pomoćnici morali su da koriste “pomoć prijatelja“ kod oba gola Bajera i tako izazvali gnev gostiju iz Porta. Prvo kod gola Lukasa Alarija na asistenciju Demirbaja posle tačno pola časa igre, kada je pogodak prvo priznat, pa poništen, a onda na kraju ipak vraćen Bajeru?!

A onda je nezadovoljstvo igrača Serža Konseisaa kulminiralo u 57. minutu, kada je Manafa nepropisnim potezom zaustavio neuhvatljivog Kevina Folanda i skrivio penal. Kai Haverc je preuzeo odgovornost, Portov golman Markezin pokušao je da uđe u glavu momku koga Bajer ceni na preko 100.000.000 evra, što mu je i uspelo. Odbranio je jedanaesterac, ali je onda Vinčić reagovao i posle intervencija ljudi iz VAR sobe opet pokazao na belu tačku jer Markezin nije s obe noge bio na gol liniji u momentu kada je Haverc šutirao! A, pazite sada, Haverc je prilikom zaletanja praktično zastao i fintirao Portovog golmana pre nego što je izveo gotovo amaterski udarac. U drugom pokušaju Haverc je bio mnogo sigurniji pa je Bajer posle sat vremena igre imao dva gola prednosti.

Porto je do kraja uspeo samo da prepolovi zaostatak, ali će i taj gol Marulande Luisa Dijaza biti dovoljan da portugalski vicešampion naredne sedmice krene svim silama napred i proba da eliminiše Bajer... Mogao je Porto i do izjednačujućeg gola do kraja utakmice u Leverkuzenu, bio daleko opasniji od rivala, ali je mreža Lukasa Hradeckog mirovala...

Dok je meč u Leverkuzenu obeležio VAR sistem, u Glazgovu je bilo pakleno! Rendžers  je u 59. minutu imao dva gola minusa protiv Brage koju je preporodio i u fantastičnu seriju uveo novi trener Mikael Sekuera, ali je u roku od 15 minuta uspeo da napravi senzacionalni preokret i slavi rezultatom 3:2 (0:1).

Potpuna ludnica u režiji Janisa Hadžija i Džoa Ariba! Posle golova Franserža u 11. i Abela Ruiza u 59. minutu Rendžers je potpuno eksplodirao i razneo odbranu Brage u paramparčad! Sve je počelo od gola Janisa Hadžija u 67. minutu, posle čega se ubrzo nadovezao Aribo, da bi rumunski reprezentativac stavio tačku i doveo Ajbroks u stanje transa osam minuta pre kraja utakmice!

Međutim, daleko od toga da je ovde sve rešeno, jer ovaj rezultat samo najavljuje još veću neizvesnost u Kamenolomu kroz sedam dana...

Jasno je da će u Portu i Bragi biti neizvesno, zato Vulvsi ne moraju da brinu ništa, jer su u prvom meču na svom terenu savladali Espanjol sa ubedljivih 4:0 (1:0). Prvo poluvreme nije ostavljalo utisak da bi konačni rezultat mogao da bude tako visok, ali Vulvsi su apsolutno zaslužili da već sada reše više od pola posla. Sve se dogodilo zahvaljujući odličnoj utakmici Dioga Žote, koji je het-trikom ulepšao meč na Molinou. Svoj prvi gol upisao je posle četvrt sata igre, drugi u 67. i onda stavio tačku na trijumf u 81. minutu, dok se Ruben Neveš upisao u listu strelaca fantastičnim pogotkom iz voleja na otvaranju drugog poluvremena. Čovek se očigledno pretplatio na golove za reklamne špice! 

Uključujući i kvalifikacije, Diogo Žota je učestvovao u 13 golova na 11 evropskih utakmica, od čega je osam puta bio strelac! Zanimljivo, Vulvsi su imali pet šuteva u okvir gola i četiri iskoristili. Rutina.

LIGA EVROPE - 1/16 FINALA: 

Sporting – Bašakšehir  3:1 (2:0)
/Koates 3, Šporar 44, Vijeto 51 – Višća 76p/

Hetafe – Ajaks  2:0 (1:0)
/Dejverson 38, Kenedi 93/

Kopenhagen – Seltik  1:1 (0:1)
/N’Doje 52 - Eduard 14/

Kluž – Sevilja  1:1 (0:0)
/Deak 59p – En Neziri 82/

Klub Briž – Mančester junajted  1:1 (1:1)
/Denis 15 – Marsijal 36/

Ludogorec – Inter  0:2 (0:0)
/Eriksen 71, Lukaku 95p/

Ajntraht – Salcburg  4:1 (2:0)
/Kamada 12, 43, 53, Kostić 56 – Hvang 85p/

Šahtjor – Benfika  2:1 (0:0)
/Patrik 56, Kovalenko 72 – Pici 67p/

 Vulverhempton – Espanjol  4:0 (1:0)
/Žota 15, 67, 82, Neveš 52/

Leverkuzen – Porto  2:1 (1:0)
/Alario 27, Haverc 57p – Luis Dijaz 73/

APOEL – Bazel  0:3 (0:1)
/Petreta 16, Stoker 54, Artur 66/

Olimpijakos – Arsenal  0:1 (0:0)
/Lakazet 81/

AZ Alkmar – LASK  1:1 (0:1)
/Kupmajners 86p - Raguz 26/

Volfzburg – Malme  2:1 (0:0)
/Brekalo 49, Mehmedi 62 - Telin 47p/

Roma – Gent  1:0 (1:0)
/Perez 13/

Rendžers – Braga  3:2 (0:1)
/Hadži 67, 82, Aribo 76 - Franseržo 11, Ruiz 59/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara