Saša Lukić (Star sport)
Saša Lukić (Star sport)

Saša Lukić: Španci najbolji na svetu, jedva čekamo da počne

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.24. | 18:11

Vezista Orlova svetsan da Srbiju u podmlađenom sastavu čeka mnogo težak zadatak

Neće reprezentacija Srbije sutra protiv Španije moći da računa na mnoge od adute sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali Saša Lukić je jedan od retkih koji su bili standardni prethodnih godina i sutra će opet biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću.

Vezista Fulama zna da njega i saigrače u podmlađenom izdanju očekuje jedan od najtežih zadataka u svetu fudbala.

Izabrane vesti

“Videli smo na Evropskom prvenstvu da je Španija igrala najbolji fudbal i zasluženo osvojila trofej. To je najbolja ekipa na svetu i sigurno će biti teško za nas. Da bismo se nadigravali sa njima ili pokušali da pobedimo, moraćemo da budemo perfektni na obe strane. Dobro ih poznajemo, igrao sam protiv njih 2017. godine na Evropskom prvenstvu za mlade i ti momci su sada u A timu. Moramo da sledimo njihov primer... Dva takmičenja nisu imali uspeh, a onda su došli na Euro i osvojili ga. Zadržali su zajedništvo i kvalitet koji ih je krasio u mladoj reprezentaciji”, rekao je Saša Lukić na početku izlaganja uoči okršaja sa Crvenom furijom.

Fulamov vezista je sada u grupi iskusnijih reprezentativaca i svestan je da je i odgovornost veća.

“Ovo je novo takmičenje za nas, A liga nacija... Važno nam je. Zato su tu mlade snage koje će nam dosta pomoći. Video sam da su željni dokazivanja i da pruže najbolje što mogu. Osetio sam novu energiju i želju da napravimo iskorak u Ligi nacija. Za ovo smo se borili. Spremni smo. Vidite i sami da mnogi igrači nisu tu, razlozi su već objašnjeni, ali bez njih se mora... Jedva čekamo da počne utakmica.... Mi koji smo tu, moramo da damo sve za reprezentaciju i da se po tome pamti ovaj meč”.

Da li možemo očekivati defanzivnu Srbiju?

“To je sve deo taktike naravno. Reprezentacija Srbije mora sebi da postavlja najviše ciljeve i da svaku utakmicu ide na pobedu. Na kraju ćemo igrati onako kako selektor odluči, a videćemo kako će to biti sutra kada istrčimo na teren”, rekao je Lukić.



tagovi

Saša Lukićfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara