Marko Šarić (©Starsport)
Marko Šarić (©Starsport)

Šarić ubio pauka u Vošinom golu i zaljuljao klupu Bandoviću (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.08.24. | 22:06

Sjajan pogodak Napretkovog napadača u nadoknadi za pobedu nad Novosađanima, ali onda i ružan gest zbog kog je dobio crveni karton

Uspeo je Kejleb Zadi Seri da anesteriza Kruševljane samo tri minuta nakon vođstva, ali je Napredak ipak savladao Vojvodinu u šestom kolu Mozzart Bet Superlige - 2:1. Na sve gorem terenu u Bačkoj Topoli Kruševljani su pogotkom Marka Šarića u šestom minutu nadoknade stigli do velika tri boda i druge pobede ove sezone. Vojvodina je ostala na samo jednoj, još u prvom kolu kada je savladala Tekstilac sa 3:1. Od tada su Lale poražene od Čukaričkog (1:3) i igrale nerešeno sa Radničkim iz Kragujevca (2:2), dok su u Evropi eliminisan od Ajaksa i Maribora.

Iako je holandskom velikanu pružen čvrst otpor, a u orkšaju sa slovenačkim predstavnikom presudili su penali, rezultati govore da je Vojvodina u ozbiljnoj krizi. A kada je tako, domaći klubovi ceh uglavnom ispostavljaju treneru, te se stiče utisak da je gol 25-godišnjeg Zemunca ozbiljno uzdrmao klupu Božidaru Bandoviću... U prilog mu ne ide i to što sledi gostovanje u Humskoj kod Partizana.

Izabrane vesti

Dugo se večeras u Bačkoj Topoli čekalo na uzbuđenja, a pravu dramu dobili smo u samoj završnici. Prvi gol viđen nakon sat vremena igre, kada je Mihajlo Petković pogodio za vođstvo Napretka, ali je samo tri minuta kasnije Seri na odlično dodavanje Poletanovića doneo izjednačenje Lalama. Pokušavali su formalni domaćini da osmisle još neku dobru akciju kojom bi stigli do tri boda, ali su Kruševljani strpljivo čekali svoj trenutak i ugrabili ga iz kontre u poslednjim sekundama preko Marka Šarića. Fenomenalno je šutirao iz trka u bliži gornji ugao Rosićevog gola, ali je utisak pokvario neprimerenom proslavom.

Rezervista koji je ušao u igru u 85. minutu nije mogao da kontroliše emocije nakon pogotka. Ružno je gestikulirao, pa mu je sudija Dejan Trifković nakon konsultacija sa kolegama u VAR sobi pokazao crveni karton. Umesto da ga ovaj gol motiviše za naredne mečeve, moraće 25-godišnji napadač Napretka na hlađenje...

Imala je Vojvodina inicijativu u prvom poluvremenu, međutim, igra nije bila reprezentativna za superligaški nivo. Ostaje pitanje, ipak, koliko bi se otvorio meč da je Bastajić uspeo da loptu pošalje nekoliko centimetara pored stative u jedinoj zreloj šansi za Napredak u prvom delu, kada je kapiten Čarapana gađao okvir gola. Na drugoj strani pretili su Ivanović i Seri, ali je Preković zaustavio najpre udarac mladog napadača, a kasnije je Seri nakon kornera bio neprecizan sa par metara glavom. Nešto kasnije se iskusni golman kruševačkog superligaša isprečio Ivanoviću i Raduloviću.

Vredno pomena iz prvog dela utakmice je još i povreda Napretkovog kapitena Nebojše Bastajića, koji je u 36. minutu morao da napusti teren.

Kada već napadačima Vojvodine nije išlo, probao je Sičenje da probije bedem gostiju šutem iz daljine i moguće da bi prevario Prekovića da lopta nije pogodila nekog od igrača gostiju i skrenula u korner. Petković je na drugoj strani umalo matirao Rosića nakon udarca iz ugla. Nije uspeo tada, ali jeste u 59. minutu.

Karaklajić je u šesnaestercu Vojvodine pametno prosledio loptu večerašnjoj "lažnoj devetki" Čarapana, a mladi ofanzivac je uspeo da zatrese mrežu. Isplatila se Goranu Stevanoviću nova kombinacija u napadu, ali radost Kruševljana nije dugo trajala. Tek par minuta kasnije Poletanović je sjajno pronašao Serija, a krilo Novosađana konačno uspelo da matira golmana Napretka, koji je bio veoma raspoložen za odbrane u ovoj utakmici. 

Ti trenuci efikasnosti samo su zavarali gledaoce, jer je i poslednjih pola sata igre obeležila uspavanka u kojoj Vojvodina nije uspela da osmisli pravu akciju, dok Napretkova orijentacija ka kontranapadima dugo nije donela plod, iako je Stevanović u igru ubacio dva napadača - Obradovića i Šarića. Ipak, hrabrost se iplatila treneru Kruševljana. Kao brzi voz uleteo je Šarić u kazneni prostor Vojvodine i u poslednjim trenucima meča rešio pitanje pobednika. Ipak, gest koji je usledio nakon gola izbio mu je priznanje za igrača utakmice.

MOZZART BET SUPERLIGA - ŠESTO KOLO

VOJVODINA - NAPREDAK - 1:2 (0:0)

(Seri 62 - Petković 59, Šarić 90+6)

Bačka Topola

Stadion TSC Arena 

Sudija Dejan Trifković

Crveni karton: Šarić (Vojvodina) 90+8

Vojvodina (4-3-3): Rosić 6 - Nikolić 5,5, Crnomarković 5,5, Sičenje 6, Baroš 5,5 (od 66. Nikolić -) - Petrović 6, Poletanović 6,5 (od 78. Savićević -), Radulović 5 (od 66. Drobnjak -) - Dele 5,5, Seri 6,5, Ivanović 6 (od 53. Veličković 5).

Napredak (4-3-3): Preković 7 - Ignjatović 6,5, Miličić 6, Bukorac 7, Vukajlović 6,5 - Krstić 6, Tošeski 6 (od 85. Marinković -), Karaklajić 7 - Bastajić 6,5 (od 36. Čubra 5,5), Stoiljković 6 (od 85. Šarić 7), Petković 7 (od 78. Obradović -).

Igrač utakmice: Mihajlo Petković (Napredak) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA - ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 55/

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)

/Belaković 10, Pavlović 84 - Romanić 34/

Jedinstvo - IMT 2:3 (1:3)

/Damjanić 17, Aćimović 57 - Kurt 8p, Krstić 27, 38/

Nedelja

Vojvodina - Napredak 1:2 (0:0)

/Seri 62 - Petković 59, Šarić 90+6/

OFK Beograd Mozzart Bet - Radnički KG 3:5 (2:3)

/Cvetković 7, Paločević 44, Kahvić 61 - Šerbečić 10, Ortiz 27, Ben Hasin 31, Evandro 55, Bevis 71/

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Marko ŠarićMozzart Bet SuperligaBožidar BandovićNapredak KruševacFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara