Marko Šarić (©MN Press)
Marko Šarić (©MN Press)

Šarić se vraća pod Bagdalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.24. | 20:52

Napredak dogovorio novu saradnju sa napadačem

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Ako znamo da će Napredak sledeće sezone na krilnim pozicijama imati starosedeoca i kapitena, Nebojšu Bastajića, kao i novopridošlog Nikolu Karaklajića, koji stiže u Kruševac posle sjajne sezone u Novom Pazaru, a da je pod Bagdalom na poziciji špica ostao samo Marko Obradović (i pored želje Napretka da zadrži Andriju Majdevca, koja verovatno nije realna), onda bismo mogli reći da je kruševački superligaš upravo dogovorio saradnju, tj. povratak saradnje, sa još jednim centralnim napadačem, Marko Šarić (iako se levonogi ofanzivac snalazi i na pozicijama po boku napada, pa možda i najpre tu).

Izabrane vesti

Marko Šarić je u sezoni 2022/23 već bio u Napretku kada je postigao 5 golova u šampionatu u prvom mandatu pod Bagdalom (ukupno 6, računajući Kup) i bio vodeći strelac tima koji je sačuvao opstanak u eliti. Otisnuo se nakon toga visoki ofanzivac u Ćingdao iz Kine, odigrao 9 utakmica u Aziji i postigao 2 gola, da bi se ove polusezone vratio u Mozzart Bet Superligu i to u Ivanjici, gde nije uspeo da pomogne u tome da Javor sačuva status superligaša, a postigao je svega jedan pogodak. Sada se nada povratku forme u Kruševcu, gde je odigrao jednu od dve najefikasnije sezone u društvu najboljih.

U Srbiji je Šarić još nosio dresove Čukaričkog, Rada, Metalca, IMT - a i Radničkog iz Pirota, a jednu polusezonu proveo je i u Nefčiju iz Uzbekistana, odakle je prvi put stigao u Kruševac.

Danas je jasno da se nalazi na spisku Napretkovih putnika za Sloveniju za sutrašnji dan i da će se timu Gorana Stevanovića pridružiti od početka druge faze priprema za novu sezonu.

Inače, Vasilije Radenović, štoper koji je iz GOŠK Gabele stigao u Kruševac, nije se na kraju dogovorio sa klubom pa neće potpisati ugovor. Zato će Napredak ponovo u potragu za centralnim defanzivcem.



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaMarko Šarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara