Sari: Kafanske priče me ne zanimaju, Barselona je 10 godina uvek pobeđivala na isti način

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 15:34

"To su klišei koji nemaju smisla", komentariše temperamentni strateg priče o taktičkoj predvidivosti njegove ekipe

Trenutak nije prijatan, ali Lacio sutra protiv Seltika (18.45) ima priliku da se dodatno približi plasmanu u osminu finala Lige šampiona i tako na neki način popravi utisak u odnosnu na bledu formu i loš plasman na tabeli u Seriji A.

Maurisio Sari je pod velikim pritiskom, koji je dodatno uvećao poraz od Salernitane prošlog vikenda.

Izabrane vesti

Tako su Nebeskoplavi u italijanskom šampionatu na 11. mestu, a u grupi E u konkurenciji Atletiko Madrida i Fajenorda drži drugu poziciju.

"Izgubili smo zbog površnosti, nedostatka odlučnosti, na loš način. Tim mora da odgovori, ali ne rečima, već naterenu", rekao je Sari uoči meča sa Seltikom.

Bilo je očigledno sastanaka na klupskom nivou.

"Direktor je napravio dobru intervenciju, dopalo mi se. Moramo da se resetujemo, nema više ni stare ni nove garde igrača. Biramo najbolje bez problema. O taktici je bespotrebno pričati ako je stav pogrešan. Taktika je korisna ako igrate na istom nivpu kao i vaši protivnici. Ako niste na nivou, ne postoji taktika koje može da funkcioniše".

Javnost zamera da je Lacijeva taktika predvidiva.

"To su klišei koji nemaju smisla. Barselona je 10 godina pobeđivala uvek na isti način. To su kafanske priče koje me apsolutno zanimaju", dodao je Sari.

Seltik može mnogo toga da promeni.

"Seltik je dobar tim, ima dobar ritam, pristojne tehničke kvalitete. Nije ih lako pobediti, ne smemo da se zavaravamo negativnim rezultatima u gostima jer su to bile utakmice uslovljene brojčanom inferiornosti. Dobra su ekipa, sigurno će biti komplikovana utakmica. Sada se spremamo za meč, rekao sam šta sam imao, sada je vreme da se pregrupišemo, s velikom nadom da će nam atmosfera koja postiji u Ligi šampiona, doneti nešto više", zaključio je Sari.


tagovi

Maurisio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara