(©FK Željezničar/Damir Hajdarbašić)
(©FK Željezničar/Damir Hajdarbašić)

Sarajevo može da dobije društvo: Želju pobeda protiv Pranjića vodi na vrh

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.09.24. | 11:02

Klub sa Grbavice gostuje u Gabeli, a do sada je na strani bio maksimalan

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Sarajevo je na vrhu BiH šampionata, međutim, koliko večeras bi moglo da dobije društvo, I to ni manje, ni više u vidu velikog gradskog rivala. Željezničar pobedom može da se probije do prvog mesta, da se izjednači sa bordo timom ukoliko u Gabeli bude tukao fenjeraša, koga sa klupe predvodi Danijel Pranjić, nekadašnji igrač minhenskog Bajerna.

Izabrane vesti

Prošle godine Gošk se jedva spasio ispadanja iz Premijer lige, a kako stvari stoje, ove sezone će mu biti još teže. Tim iz Gabele je posle pet kola zakucan za dno tabele i jedina je ekipa bez osvojenog boda uz gol razliku od čak minus deset. Posle dva uvodna poraza, promenjen je i trener, pa je u vidu spasioca stigao Danijel Pranjić. Dobro poznato fudbalsko ime, bivši reprezentativac Hrvatske i fudbaler minhenskog Bajerna, koji je već radio u BiH fudbalu, vodeći Slobodu u sezoni kada je ispala iz lige. Međutim, ni Pranjić nije uspeo mnogo. Upisana tri poraza u izuzetno teškom rasporedu, Sarajevo (3:1), Posušje (0:1), te Borac (3:0).

Govorio je novi trener Gabeljana da mu treba vremena da malo bolje posloži ekipu, te da je reprezentativna pauza idealna za to. To znači da bi večeras Gošk trebao da izgleda bolje, a ako misli da ganja opstanak to mu je neophodno. Sloboda ima dva, Igman četiri, a Sloga pet, tako da bi svako neosvajanje bodova bilo pogubno za domaće, jer ove sezone ispada čak četiri ekipe. Pride, posle ovog meča slede nova dva izazovna, na gostovanju Širokom Brijegu pa domaći protiv Veleža, tako da je vremena za popravni sve manje. Svestan toga je i Danijel Pranjić.

„Analizirali smo njihovu igru. Znamo otprilike šta nas čeka. Biće to teška utakmica. Dobro smo radili ovih desetak dana, u pauzi. Imali smo i dve prijateljske utakmice koje smo odigrali dosta zadovoljavajuće. Mislim da spremni dočekujemo ovu utakmicu. Od danas očekujem jedan novi GOŠK. Za nas su ove naredne utakmice jako bitne. Moraćemo dobre stvari iz utakmica sa Borcem i Sarajevom preneti i na današnji meč”, istakao je Pranjić.

Konstantno su u Željezničaru već neko vreme tražili rešenje da klub krene uzlaznom putanjom. Menjali su se rukovodioci, treneri, igrači, ali uzalud… Čini se, sve do sada. Novi trener Denis Ćorić i sportski direktor Elvir Rahimić deluju kao prava kombinacija, jer Željo na početku sezone izgleda odlično. Posle pet utakmica imaju 10 osvojenih bodova i trenutno su na trećem mestu tabele.

Zanimljivo je da su na domaćem terenu kiksnuli dva puta (Široki Brijeg 0:1,te Sloga 1:1), ali su na gostovanju maksimalni. Slavili su Plavi kod Veleža i Slobode i tako prekinuli crni gostujući niz koji je bio na snazi dugo vremena. Ovako, naziru se bolji dani za velikana sa Grbavice, a euforija se opravdano podiže. Ukoliko večeras dođu do pobede, značiće to preuzimanje liderske pozicije, na koju su u Želji zaboravili i najverniji navijači. Dakle, motiv je veliki.

„Igramo u Gabeli, malom mestu sa velikim fudbalskim srcem. To je klub koji je imao uspone i padove u istoriji lige. Na početku sezone ne beleže najbolje rezultate. Svakako da respektujemo ekipu koja u svojim redovima ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca koji su igrali zapažene uloge u drugim klubovima Premijer lige BiH. Analizirali su oni nas, mi njih, i nema tu mnogo nepoznanica.. Očekujemo da uz jedno fer i korektno navijanje naših navijača kojih se nadam da će biti u velikom broju i uz dobru igru napravimo dobar rezultat. Želimo se vratiti sa punim plenom, ali isto tako moram još jednom podvući da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja na svom bodovnom saldu nema bodova koliko su oni očekivali. Kroz analizu njihove igre videli smo da su oni neke utakmice nesretno izgubili. Tako da sve ekipe koje igraju moraju biti oprezne. Mi ćemo svakako sa velikim respektom ući u tu utakmicu i ako budemo pravi uspećemo se vratiti sa tri boda“, istakao je Omer Joldić, pomoćni trener Željezničara.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 - 6. KOLO

Petak

Radnik – Igman 0:1 (0:0)

/Buturović 81/

Subota

Sloboda - Velež 1:1 (0:1)

/Janketić 90+2 - Halilović 32/

Sarajevo – Posušje 2:2 (1:0)

/Guliašvili 19, Pavičić 90+2 - Marić 79, Vrgoč 90+5/

Nedelja

Sloga Doboj - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

/Vidić 23/

Zrinjski - Borac 1:1 (1:0)

/Ćorluka 28 - Despotović 86/

Ponedeljak

18.00: (3,15) Gošk (3,35) Željezničar (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŽeljezničarGOŠK GabelaBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara