Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Sapunica sa Dembeleom i alavim agentom dobija srećan kraj, Barsa precrtanog Trinkaa šalje u Sporting

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 02:12

Krilni napadač pristao na drastično smanjenje plate

Odlazi, ostaje. Ne pristaje na smanjenje ugovora, pristaje. I tako u krug. Mesecima traje sapunica na Kamp Nouu u kojoj su glavni glumci Usman Dembele i njegov agent Musa Sisoko. Ludo se zabavljaju, testirali su živce čelnika, stručnog štaba i navijača Barselone, opipavali im puls, dizali pritisak i pažljivo ispitivali gde je granica. Za sve to vreme koketirali sa drugim klubovima i tražili bolju sredinu - nisu je pronašli. 

Svaka sapunica, koliko god bila duga i naporna, dobije epilog. Kad-tad je i situacija sa francuskim krilnim napadačem morala da se razreši, nije doveka mogla da traje. Mundo Deportivo piše da su Usman Dembele i njegov savetnik u šahovskoj partiji popustili, Francuz je navodno pristao na uslove koje je postavila Barselona. Prihvatio je da mu plata bude srezana za 40 odsto i tako bude spušten u rang primanja Ansua Fatija

Izabrane vesti

Da li se poslednji nacrt ugovora svideo Dembeleu i nezasitom menadžeru ili su uslovi diktirali da dođe do takve odluke ostaće misterija. Ali, ipak, poklekli su i spustili zahteve. Osnovni dogovor je postignut. I to je nešto, jer danima od dva najtraženija čoveka i iščekivanog odgovora nije bilo ni traga ni glasa. Preostalo je samo još jedna sitnica - da sportski menadžent katalonskog kluba da zeleno svetlo i da se saga okonča. 

Zatezanje, natezanje, nesuglasice... Svemu je došao kraj. Slučaj Usman Dembele uskoro bi trebalo da bude zatvoren potpisom dvogodišnjeg ugovora i redukovanjem plate. Kada se posao ozvaniči, Đoan Laporta će moći da udari novi plus. Med i mleko teku Kamp Nouom. Peglaju se knjige, pojačanja dolaze, a nepoželjnima se nalaze nove sredine. Frank Kesi i Andreas Kristensen su ozvaničeni, ako ne bude nepredviđenih okolnosti i veleobrta i Usman Dembele će parafirati. Luk de Jong je digao sidro, ratosiljali su se Katalonci i Klemona Lenglea. Sledeći je Fransisko Trinkao

Barselona nije dobila od Klemona Lenglea onoliko koliko je očekivala, prevarila se u procenama i pošto poto je gledala da ga se reši. Štoper je otišao na suvu pozajmicu u Totenhem, budžet je rasterećen, a biće popunjena Trinkaovim transferom u lisabonski Sporting. Dogovor je postignut, operacija će biti zatvorena ubrzo. Barseloni će na račun leći 10.000.000 evra i imaće pravo preče kupovine. Pride i 50 odsto od narednog transfera ukoliko ode u drugi klub. Valjano se obezbedila Barselona.

Na Kamp Nouu nema spavanja dok traje obnova urušenih temelja i postavljanje posrnulog giganta na noge. Alarmirane su sve strukture, Ćaviju se ispunjavaju želje, tim se gradi iznova. Jedan deo transfera je kompletiran, priča oko Usmana Dembelea i Fransiska Trinkaa bi trebalo da bude završena u ekspresnom roku, a to su samo delić slagalice.


tagovi

BarselonaSporting LisabonUsman DembeleFransisko TrinkaoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara