(Star sport)
(Star sport)

Saopštenje Grobara: Naša borba se seli na ulice! Ili mi ili oni

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 16:20

„Milorad Vučelić i Miloš Vazura su crvena linija u svakom od naših zahteva“, kažu navijači Partizana

Prvo su se oglasili nekadašnji asovi, podržali su ih navijačli, zajedno su protiv sadašnjih čelnika Partizana, a posle svega što se dešavalo u javnosti minule sedmice Grobari su rešili da se ponovo oglase i ovoga puta nagoveste kakvi su im naredni koraci.

Prema njihovim rečima, protest koji traje godinu dana, dobiće nove oblike. O tome je navijačka gupa Grobari Jug obavestila javnost u saopštenju koje prenosimo u celosti, uz neophodnu redakcijsku obradu teksta.

Izabrane vesti

„Godinama smo ukazivali na očigledan privredni kriminal, protivpravno bogaćenje pojedinaca i neshvatljivu bahatost i neprihvatanje odgovornosti za katastrofalno stanje u klubu. Na početku prošle godine, u mirnom protestu kod Terazijske česme, jasno smo izneli zahteve ispred šireg fronta navijača Partizana i odabrali mirni bojkot utakmica na domaćem terenu, kao jedan vid protesta.

S obzirom na to da mirni protesti nisu urodili plodom, a da su nadležni organi ostali nemi, uključujući i saučesnike iz nelegitimne Skupštine Partizana, odlučili smo da našu borbu izmestimo na ulice. U ovoj zemlji, kada odabereš put bez nasilja, kada jasno i artikulisano 99,9% navijača Partizana sa svih tribina mirno zahteva da se klub spasi, takvi zahtevi očigledno ostaju bez odgovora.

Kao što krčag ide na vodu dok se ne razbije, zajedno sa svima onima kojima je Partizan u srcu, odluka tribine je da odgovore na naše zahteve potraži na ulici. 

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su crvena linija u svakom od naših zahteva. Oko toga nema, niti će ikada biti kompromisa. Kao simboli kriminala i propadanja, kao simboli podaništva i pristajanja da budu statisti i saučesnici u ovoj lakrdiji, u kojoj je jedan od simbola ove zemlje sveden na status taoca, oni ne zaslužuju da samo budu smenjeni. Oni moraju biti isterani iz Partizana. 

Tokom svih prethodnih godina, borba protiv okupatorske uprave Partizana imala je različite modalitete, ali pošto nijedan od mirnih apela nije urodio plodom, a pošto se jezik razuma očigledno tumači kao slabost i strah, ovim putem pozivamo sve navijače Partizana da prepoznaju ovaj momenat i da zajedno sa matičnom tribinom smelo istupe i da na ulici pokušamo da vratimo ono što je naše.

Kada institucije zakažu ili sa prećutnim zadovoljstvom gledaju propadanje ovog nekada velikog kluba, ujedinjeni navijači Partizana će zajedno tražiti razrešenje ove talačke krize. Možda će onda neko obratiti pažnju, možda će se tek tada neko opametiti i reći – sada je dosta!

Očigledno je da drugog puta nema. Ili mi ili oni! Za slobodan Partizan! Do konačne pobede“, stoji u saopštenju Grobara Jug.


tagovi

FK PartizanGrobariprotest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara