Slavlje Lusijana (©AFP)
Slavlje Lusijana (©AFP)

Sao Paulo se izvukao u penal ruletu: Veiga od heroja do tragičara zbog dva promašaja sa kreča (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 03:28

Usijanje na Alijanc Parku, Palmeiras ispao

Pretposlednji učesnik četvrtfinala brazilskog kupa je – Sao Paulo! U paklenom gradskom derbiju Palmeiras je doživeo sudbinu mnogih pošto je poklekao u penal ruletu i to pošto je imao rezultat koji ga vodi dalje – 2:1 (2:0).

Ovo je malo ko očekivao, Sao Paulo se zahvaljujući hladnokrvnosti Lusijana nekako dovukao do pozicije da se sve rešava u penal seriji, a tamo je isti fudbaler uspeo da promaši prvi šut sa kreča. Do kraja izvođenja jedanaesteraca za Sao Paulo sigurni su bili Džonatan Kaljeri, Nikao, Igor Vinisijus i Igor Gomes, dok je pored Veslija kod Palmeirasa bez učinka ostao Rafael Veiga.

Izabrane vesti

Kakav emotivni rolerkoster je prošao Veiga... Ne više ni tako mladi vezista uspeo je da ne bude precizan u čak dva penala, zbog čega je poneo plašt apsolutnog promašaja večerašnje utakmice. Prethodno je bio među herojima zajedno sa Hoakinom Pikerezom pošto su postigli golove u razmaku od tri minuta, već na početku susreta, da bi onda Veiga sve uprskao. Prvo u 66. minutu kada nije iskoristio jedan od dva penal, da bi onda preuzeo na sebe veliku odgovornost i pucao prvi u kompletnoj seriji, ali nije bio siguran, za razliku od Gustava Skrape, Gomezea i Pikereza koji su to učinili bez greške.

Laknulo je gostima na trenutak, a onda su napravili pravo malo čudo. Sao Paulo je u život vratio upravo šut sa kreča posle 1:0 iz prve utakmice i to ponovvo golom Lusijana sa kreča. Taj pogodak dao je podstrek celom timu da nastavi i dalje da veruje u sebe, a rezultat toga je prolaz u četvtfinale.

Šta se to dešava sa Palmeirasom? U Koa Libertadores ide sve kao podmazano, čak retko prima golove, u domaćim okvirima je potpuno drugačija situacija. Naime, Palmeiras nema pobedu u poslednjih pet utakmica, od čega su tri bila remi. Ovo ne sluti na dobro...

BRAZIL, KUP - OSMINA FINALA, REVANŠI

Sreda

Atletiko PR - Baija 2:1 (0:1) /prvi meč 2:1/

/Erik 78, Romulo 90 - Mateus Davo 5/

Kruzeiro - Fluminense 0:3 (0:0) /prvi meč 1:2/

/Arijas 70, Kano 85, Natan 90/

Gojas - Atletiko GO 0:3 (0:1) /prvi meč 0:0/

/Žoržinjo 41, Rato 53, Freitaš 65pen/

Četvrtak

Seara - Fortaleza 1:0 (0:0) /prvi meč 0:2/

/Vina 61/

Flamengo - Atletiko Mineiro 2:0 (1:0) /prvi meč 1:2/

/De Araskaeta 45+1, 64/

Santos - Korintijans 1:0 (0:0) /prvi meč 0:4/

/Leonardo 68pen/

Petak

Palmeiras - Sao Paulo 2:1 - 3:4 posle penala /prvi meč 0:1/

/Pikerez 10, Veiga 13 - Lusijano 69/

Botafogo - Amerika Mineiro 0:2 (0:1) /prvi meč 0:2/

/Azevedo 22, Pedrinjo 62/


tagovi

Rafael VeigaLusijanoPalmeirasSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara