Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Sao Paulo prolazi kroz težak trenutak u Seriji A

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.06.24. | 23:03

Trikolori nanizali četiri meča bez pobede u prvenstvu Brazila

Klapna na 12. kolo brazilske Serije A spustiće se duelom između Sao Paula i Krisijume, koji je na programu noćas sa početkom od 01:00 časa po srednjoevropskom vremenu na stadionu Morumbi. Posle uzbudljivog starta u prvenstvu pod Zubeldijinom komandom, Sao Paulo je akumulirao negativnu sekvencu i ponovo živeći sa sumnjama u sopstveni uspeh, dok Krisijuma proživljava svoj pozitivan period u dosadašnjem delu takmičenja, želeći da ostane van zone ispadanja.

Bez pobede u četiri uzastopna meča ove sezone, Trikolori iz Sao Paula prolaze kroz težak trenutak i neophodan im je dobar nastup kako bi uspeli da povrati deo svog samopouzdanja. Štaviše, tim predvođen argentinskim trenerom Luisom Zubeldijom takođe ima velike ambicije za ovu sezonu, sa veoma vrednom ekipom koja ostaje konkurentna u Kopa Libertadores i Kupu Brazila čiji su zvanični branioci trofeja iz prethodne godine. Međutim, tim će morati da pokaže bolji kolektivni učinak ako želi da izbegne još jedan posrnuće na tabeli.

Izabrane vesti

U prošlom kolu, Sao Paulo je takođe bio favorit po mišljenju tamošnje fudbalske javnosti, protiv Vasko da Game čak igrajući na gostujućem terenu u Rio de Žaneiru. Ipak, niko nije mogao da predpostavi da će trikolori na tom meču doživeti pravi debakl porazom od čak 4:1 i to od ekipe iz donjeg dela tabele. Pre toga, ekipa Luisa Zubeldije je već izgubila na svom terenu od Kujabe sa 1:0, u još jednom upitnom nastupu koji je kažnjen golom primljenim u 82. minutu meča.

Za ovaj meč protiv Krisijume, Trikolori će moći da računaju na povratak veznog igrača Alisona Freitasa, koji je odslužio automatsku suspenziju u prošlom kolu zbog gomilanja žutih kartona i biće na raspolaganju, kao i defanzivca Roberta Arboleda i napadača Lusijana de Roše, koji su bili van protokola za prethodni meč zbog naznaka lakših povreda. Sigurni izostanci su golman Rafael Monteiro i kolumbijski vezista Hames Rodrigez, koji su sa svojim timovima za Kopa Amerika.

01.00: (1,58) Sao Paulo (3,90) Krisijuma (6,00)

U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni zabeležena je samo jedna pobeda,uz dva remija i dva pretrpljena poraza. Tokom ovog perioda pobedili su samo Kruzeiro, pored nerešenih ishoda sa Korintijansom i Internasionalom, dok su poraze doživeli od od Vaska i od Kujabe. U ovom trenutku, klub iz Sao Paula se nalazi na 12. mestu na listi lidera Brazila sa 15 do sada postignutih bodova, osam zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Palmeiras, koji zatvara zonu direktnog pristupa za naredno izdanje Kopa Libertadores. Igrajući kao domaći tim, na stadionu Morumbi, ekipa Trikolora je nedavno zabeležila pet pobeda, dva remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

Dok je na drugoj strani Krisijuma, koja je zauzvrat uspela da osvoji sedam od poslednjih devet bodova koliko je imala u opticaju i dolazi izuzetno motivisan igrom na visokom nivou uprkos tome što se smatrala autsajderom u prethodnim rundama. Njen poslednji duel bio je pobeda nad Botafogom od 2:1 uz dominantnu predstavu, u meču koji je usledio posle trijumfa identičnim rezultatom protiv Atletiko Gojanijensea, u Gojaniji, u uzbudljivom preokretu. Za noćašnji duel izvestan je izostanak defanzivaca Tobijasa Figueireda, koji će odslužiti automatsku suspenziju zbog gomilanja žutih kartona, pored napadača Felipea Vizeua, koji se oporavlja od povrede mišića zadnjeg dela butine.

Klub iz Santa Katarine trenutno se nalazi na diskretnoj 13. poziciji na tabeli sa 12 osvojenih bodova do sada, tri iznad Vitorije, koja otvara zonu ispadanja u drugu nacionalnu ligu. U poslednjih pet mečeva u sezoni ekipa Klaudija Tensatija ostvarila je dve pobede, remi i dva poraza, pobedivši Botafogo i Atletiko GO, pored nerešenog ishoda sa Baijom i poraza od Kujabe i Atletiko Paranaensea. Igrajući u gostima, Krisijuma ima nedavni učinak od tri pobede, četiri remija i tri poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Međutim, noćas se očekuje veoma naporan duel, gde će Sao Paulo morati da preuzme ofanzivnu inicijativu i sigurno će dati prostor Krisijumi za napad. I jedni i drugi imaju velike šanse da pronađu put do mreže. Uprkos poboljšanju rezultata, Krisijuma i dalje nastoji da unapredi odbrambeni deo. Tim u poslednjih osam utakmica nije uspeo da sačuva svoju mrežu, primivši čak 17 golova, uz 10 postignutih. Sa druge strane Sao Paulo nema rezultatsku konstantnost kada igra pred svojim navijačima. I pored toga što je u jednom periodu vezao pet utakmica bez primljenog gola, u poslednjih pet to je uspeo u tek dva navrata kada je remizirao sa Palmeirasom i u pobedi nad Kruzeirom. Poslednji susret ovih timova viđen je pre tačno 10 godina u Seriji A, tom prilikom Trikolori su kao gosti na stadionu Eriberto Ulse u Santa Katarini slavili rezultatom 2:1.

--------------------------

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

--------------------------

BRAZIL 1 – 12. KOLO

Petak

01.00: (1,58) Sao Paulo (3,90) Krisijuma (6,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1Sao PauloKrisijuma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara