(Reuters)
(Reuters)

Sao Paulo napravio prvi korak ka četvrtfinalu Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 03:07

Velikan u prvom meču osmine finala savladao Gojas sa 2:0. Revanš na programu 9. avgusta

Fudbaleri Sao Paula se nalaze jednom nogu u četvrtfinalu Kupa Brazila. U prvom meču osmine finala su na svom stadionu savladali drugoligaša Gojas sa 2:0 (0:0) i tako sa minimalnom prednošću dočekuju revanš koji je na programu 9. avgusta u Gojaniji.

Izabranici Luisa Zubeldije su u potpunosti opravdali ulogu favorita pred svojim navijačima. Ujedno i prekinuli niz od tri utakmice bez pobede. Mada, mora se priznati da su od 35. minuta imali olakšan posao činjenicom da je vezista gostiju Markao Silva dobio direktni crveni karton.

Izabrane vesti

To je utakmicu odvelo u jednosmernu ulicu u kojoj je domaćin dominirao o čemu svedoči 80 odsto poseda lopte, odnos šuteva van (8:1) i u okvir gola (7:2), kao i kompletiranih paseva (617:67).

Iako se Gojas držao do poluvremena, već početkom drugih 45 minuta je prvi put kapitulirao. Precizan u 48. minutu je bio sjajni Lusijano koji je time postigao deseti gol u sezoni.

Nakon toga bilo je samo pitanje vremena kada će se i drugi put zatrseti mreža golmana Tadeua. Novi pogodak domaćina usledio je 16 minuta pre kraja, ali je nakon intervencije VAR-a poništen zbog ofsajda. Ipak, Gojasu nije bilo spasa u 80. minutu kada se Džonatan Kaljeri sjajno snašao dupliravši prednost čime je postavio konačan rezultat.

Sao Paulo ostaje čvrsto u borbi za čelne pozicije brazilskog šampionata, trenutno su šestom mestu tabele Serije A sa 32 osvojena boda u 20 odigranih kola. Pored toga, klub nastavlja da se bori i za titule Kupa Brazila, kao i Kopa Libertadores.

Do ove faze takmičenja, Sao Paula nije imao poteškoća da u prethodnoj fazi savlada skromnu niželigašku ekipu Agije ukupnim rezultatom 5:1. U poslednjih deset nastupa na svom terenu u svim takmičenjima je zabeležio sedam pobeda, dva remija i samo jedan poraz, koji mu je nanela Kujaba pre nešto više od mesec dana.


tagovi

Kup BrazilaSao PauloFK Gojas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara