Foto: Reuters
Foto: Reuters

Santos došao po remi, a sudije mu ukrale penal i pobedu nad Bokom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.01.21. | 01:20

Prvi duel polufinala Kopa Libertadores završen bez pogodaka (0:0)

Mirne mreže na Bombonjeri u prvom meču polufinala Kopa Libertadores između Boke Juniors i Santosa donele su pomešane emocije na obe strane, a više razloga za žal imaju gosti koji su bili dominantan rival u drugom poluvremenu tokom kojeg su i oštećeni za penal nad Marinjom.

Brazilski klub je u Buenos Ajres stigao sa namerom da ne primi gol u čemu je i uspeo, međutim dominantna igra tokom većeg dela drugog dela igre i sudijska odluka da ne dosudi najstrožu kaznu nad Marinjom u 74. minutu, uprkos očiglednom prekršaju, razlog je zbog kojeg Kuka i njegovi izabranici se u domovinu veraćaju sa dozom gorkog ukusa u ustima.

Izabrane vesti

Sa druge strane, iako nisu postigli gol na svom terenu, poučeni ishodom susreta Rivera i Palmeirasa (0:3) i sudbinom drugog argentinskog kluba, fudbaleri Boke nemaju za mnogo čime da žale i ukoliko budu želeli da i 18. put u 21 susretu sa brazilskim timovima izađu kao pobednici, moraće da u revanšu pokažu znatno više nego večeras.

Prvo poluvreme donelo je veoma opraznu borbu i rezervisano odmeravanje snaga. Svesni važnosti meča i činjenice da ih očekuje još tri poluvremena, rivali su visoko podignutog garda čekali grešku protivnika. Uspavanku tokom prvog poluvremena tek na trenutke su prekidali pokušaji Sebastijana Vilje i Soldana na jednoj, odnosno Marinja na drugoj strani, ali golmani jedva da su imali posla toliko da se zagreju za nastavak.

Santos je u drugom poluvremenu pokazao znatno više inicijative, posebno raspoložen bio je Marinjo koji je neprestano vrebao grešku rivala i uspeo da je dočeka u 74. minutu. U begu od defanzivaca, iako nije bio okrenut ka golu, brazilski napadač primorao je Izkierdoza da nepropisno reaguje, ali je sudija Tobar odlučio da ne dosudi jedanaesterac.

Posebno je interesantna činjenica da Čileanac nije čak ni pogledao ponovljeni snimak, te je i pored VAR analize, Santos oštećen za jedanaesterac.

Sporna situacija uticala je da se i bledi domaćin trgne, te je Boka pokušala da odgovori preko individualnih kvaliteta Teveza, a izglednu šansu imao je i Kardona u sudijskoj nadoknadi, međutim rezultat je ostao nepromenjen te će pitanje finaliste biti odgonetnuto tek 13. januara u Santosu.



tagovi

Kopa LibertadoresBoka juniorsSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara