Fudbaleri Santa Fea (©AFP)
Fudbaleri Santa Fea (©AFP)

Santa Fe juri jubilarnu 10. zvezdicu

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.06.24. | 23:07

Kolumbijska Apertura: Tim iz Bogote noćas (01.30) ima zaostatak iz prvog meča (0:1) ali na svom El Kampinu ima ulogu favorita protiv Bukamarange

Na stadionu Nemesio Kamačo, poznatijem kao El Kampin u Bogotu, Independiente Santa Fe i Atletiko Bukaramanga noćas (01.30) će odigrati drugi meč finala kolumbijskog šampionata, format Aperture. Kardinali tražiti da se vrate i dobiju dugo očekivanu 10. zvezdu.

Leopardi su pre sedam dana slavili sa 1:0. Prva utakmica finalne serije na stadionu Alfonso Lopez pre sedam dana, završena je minimalnom pobedom za tim iz Santandera, uz gol Fredija Inestroze koji je navijačima Leoparda zadržao san o dugo, predugo očekivanoj prvoj tituli.

Izabrane vesti

Tim Independiente iz Santa Fea imaće prednost da igra pred svojim navijačima u ovom drugom i odlučujućem meču vrednom titule i moraće da na terenu prikaže svoje najbolje izdanje kako bi imao šansu da podigne trofej, jubilarni deseti nu istoriji. Na kraju krajeva, rezultat prve utakmice je bio u korist Bukaramange, koji je savladao Santa Fe rezultatom 1:0 i sada će imati udobnost da odigra čak i remi kako bi postao šampion. Međutim, da bi osvojili titulu u regularnom vremenu, tim Pabla Painara će morati da pobedi sa dva ili više golova razlike.

02.30: (1,67) Santa Fe (3,40) Bukamaranga (5,30)

S druge strane, izabranici Rafaela Dudamela blizu su prve zvezde u svojoj istoriji, s obzirom da su minimalnu prednost u prvom meču stekli nakon gola Fredija Inestroze u drugom poluvremenu. Za ovaj duel postoji pozitivan faktor za Santanderce, a to je što nisu izgubili u Bogoti u format Aperture, prisećajući se okršaja protiv Santa Fea, Fortaleze i Miljonariosa.

U Kardinalskom timu neće biti Fakunda Aguera koji se očekivao u poslednjem trenutku, ali ga je stručni štab ipak isključio uoči ovog duela. Kako se poslednjih dana pisao, u klubu nisu bili optimisti po pitanju prisustva defanzivca u finalu i iako su ga čekali. Imajući to u vidu, Pablo Peirano će se sigurno ponovo okrenuti Davidu Ramirezu Piskiotiju koji je bio zadužen da zameni Argentinca u prvoj utakmici finala.

Ipak, Santa Fe će među imati ostatak svojih prvih nosilaca, a trener će već odlučiti da li će napraviti izmene u odnosu na jedanaestoricu koji su nastupili u prvoj utakmici. Naravno, jedan od glavnih aduta prestoničkog tima je dobro poznati napadač Ugo Rodaljega.

Igrajući kao domaći tim na stadionu El Kampin, tim Independijente Santa Fe zabeležio je nedavni učinak od sedam pobeda i tri remija, bez poraz u poslednjih deset odigranih mečeva. U poslednjih 5 zvaničnih mečeva u svim takmičenjima zabeležene su tri pobede, jedan nerešen rezultat i samo jedan poraz, pobedivši Onse Kaldas, La Ekvidad i Deportes Tolimu, pored remija takođe sa Onse Kaldasom i poraza od Atletiko Bukaramange.

Dok je na drugoj strani ekipa Atletiko Bukaramange, koja doživljava sezonu iz snova i pobeda u prvoj finalnoj utakmici čini da tim predvođen legendarnim venecuelanskim golmanom Rafaelom Dudamelom nastavlja da sanja o prvoj tituli, te će nastojati da ponove nastup koji ih je i dovelo na prag istorijskog uspeha. Hiljade navijača Leoparda iščekuju i uzbuđeni, ali nije ni čudo, pošto je ekipa tokom celog šampionata bila optimalna i na svom terenu pokazala da je jedna od najboljih domaćih ekipa, a sada će u prestonici morati da dokaže da ni njihova statistika kada su u pitanju gostovanja nije slučajnost.

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

U ovo finale u Bogoti, ekipa iz Santandera stiže sa 18 poena osvojenih kao gost između regularne faze i Kvadrangulara, što je proizvod od pet dobijenih duela, tri nerešenih, ali i četiri izgubljena. Ova statistika znači da Bukaramanga dolazi sa favorizovanjem posle dobrog nastupa kod kuće i minimalnom zalihom, uz to je ekipa koja nije dala mnogo golova, pošto je primila samo šest golova, iako za uzvrat ne postiže mnogo golova.

Kao gost, ekipa Atletiko Bukaramange je zabeležila nedavni učinak sa 5 pobeda, 2 remija i 3 poraza u poslednjih 10 odigranih mečeva. U poslednjih pet zvaničnih mečeva u sezoni, ostvarene su tri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Miljonarios, Deportivo Pereiru i Independiente Santa Fe, pored nerešenog ishoda, takođe sa Miljonariosom i poraza od Juniora iz Barankilje.

Vlasnik veoma konkurentnog tima, Santa Fe je uspeo da pokaže dosta snage tokom svoje kampanje, posebno u domaćim utakmicama, gde mogu da se pohvale dugom serijom bez poraza i gde su prikazali svoje najbolje rezultate do sada. Iako je istorija u prestonici naklonjena Kardinalima, trenutni dobar učinak Leoparda ih manje konkurentnim, a pored toga, u poslednjem međusobnom obračunu, u četvrtom kolu Aperture, pobedu je, istina minimalnim rezultatom, odnela ekipa iz Santandera. Što se tiče nedavnih obračuna Kardinala i Leoparda u Bogoti, od poslednjih 10 duela u Ligi, Santa Fe je pobedio sedam puta, Bukaramanga jednom, pored dva nerešena ishoda.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

KOLUMBIJA, FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

02.30: (1,67) Santa Fe (3,40) Bukamaranga (5,30), prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKolumbija 1KolumbijaIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara