(AFP)
(AFP)

Santa Fe bez 10. zvezdice na grbu, Bukaramanga šampion Kolumbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 05:27

Leopardi bolji posle penal serije (5:6) iako su u regularnom delu izgubili sa 3:2

Kakva utakmica i kakav završetak borbe za titulu u kolumbijskoj Aperturi. Nakon dramatičnih 90 minuta, a potom i još neizvesnije penal serije, prvu krunu osvojila je ekipa Atletiko Bukaramanga koja je bila bolja sa 11 metara od domaćina Independijente Santa Fe - 5:6 (3:2 u regularnom delu).

Na volšeban način je domaćin uspeo da nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča i da pogotkom Agustina Rodrigeza sa bele tačke u 90. minutu stigne do 3:2, a time i produžetka sna o prišivanju desete zvezdice na grb.

Izabrane vesti

Ipak, koliko god da je stadion u Bogoti eksplodirao u tim trenucima, potpuno je zanemeo kada je Julijan Dijaz promašio jedanaesterac u sedmoj seriji i tako omogućio veliko, istorijsko slavlje gostujućeg tima.

Mada, ono je moglo da dođe i dosta ranije pošto je Bukaramanga bila u vođstvu sve do 84. minuta, da bi do 90. i gola Rodrigeza svejedno imala aktivan rezultat. Za tako nešto su se pobrinuli Kordoba Moskera i Danijel Moskera koji su mrežu domaćina pogađali u 30. i 48. minutu. Pre toga je preko 36.000 pristalica domaćih zapalio legendarni Hugo Rodaljega koji je u desetom minutu pogodio za inicijalno vođstvo.

Kasniji tragičar, Dijaz je bio strelac drugog pogotka za Santa Fe kojem se ogromna terenska inicijativa i čak 62 odsto poseda lopte isplatila, međutim na kraju ipak nisu imali dovoljno smirenosti.

Neverovatno je da su dva jedina penala promašili dvojica momaka koji su dotada bili vodeći heroji. Prvo Rodrigez koji je pre nekog vremena bio precizan sa 11 metara, a potom i Dijaz. Sa druge strane je neprecizan bio jedino Leonardo Flores, dok su svi ostali, od Moskere do Fabrija bili sigurni čime su sebe utkali u najveći trijumf u klupskoj istoriji.

Definitivno onaj koji je će se pamtiti za vjek vjekova.

KOLUMBIJA, FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Nedelja

Santa Fe - Bukamaranga 3:2 pen. 5:6 (prvi meč 0:1)



tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1Independijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara