Sanogo na skeneru: Mnogo jači od Donalda, odlična levica, sporna forma...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 08:58

"Svakako zaslužuje epitet pojačanja", tvrdi Danijel Aleksić koji ga dobro poznaje

Prva zimska akvizicija Crvene zvezde - Seku Sanogo (30), trebalo bi da bude osovina novog veznog reda koji za drugi deo sezone treba da sklopi i ukomponuje Dejan Stanković. Navijači, međutim, pomalo strahuju od činjenice da internacionalac iz Obale Slonovače dugi nije igrao takmičarski fudbal, pošto u Al Itihadu poslednjih sedam meseci nisu računali na njega.

U kakvoj je formi i kakvom stanju generalno, najbolje će umeti da oceni šef struke kada ga bude video na terenu. Do tada tu je Danijel Aleksić da ispriča kakva je iskustva imao sa Sanogom, odnosno o kakvom se igraču radi kada je u naponu snage. Srpski internacionalac iz redova Bašakšehira vrlo dobro poznaje iskusnog vezistu - dugo su vojevali na švajcarskim terenima - pa se rado odazvao na poziv Sportskog žurnala da kaže svoje utiske o Afrikancu.
"Sanogo je bio ubedljivo najbolji vezista Švajcarske dok je igrao tamo. Jak je kao konj i vrlo je neprijatno suprotstaviti mu se. Sistem takmičenja u Švajcarskoj je takav da se igra po četiri puta sa svakim. Tako smo se vrlo često susretali i odmeravali snage", priča Danijel Aleksić

Izabrane vesti

Momak ponikao u fudbalskoj školi Vojvodine uporedio je Mičela Donalda sa Sanogom, pošto je imao prilike da igra sa Holanđaninom u Malatiji.
"Slični su igrači, ali Sanogo je mnogo jači, ima izvrsnu levicu. Ne znam u kakvoj je sada formi, šta mu se sve izdešavalo tamo u Arabiji, ali ako uspe da se vrati na nivo iz Jang Bojsa - mnogo će značiti crveno-belima. Seku svakako zaslužuje epitet pojačanja i sve pozitivne ocene. Ali da vidimo kako će se snaći u Srbiji", zaključio je Aleksić.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara