(©Touch N Touch)
(©Touch N Touch)

Sanjajte, verujte, trenirajte: Strahinja Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 15:28

Reprezentativac Srbije obradovao mališane

Sanjajte, verujte, trenirajte i uspeh će sigurno doći! Poruka nekadašnjeg fudbalera Savaciuma, sada predvodnika odbrane slavnog Milana i reprezentacije Srbije, odjeknula je Šapcom kao vatromet. Strahinja Pavlović je odmah posle okršaja sa evropskim prvakom Španijom stigao u rodni grad na otvaranje četvrtog mini-pič terena u sklopu akcije Fondacije Mozzart „Fudbal je više od igre”, a na istom mestu je nekada pravio prve korake.

Stameni štoper je baš u okviru kompleksa gradskog stadiona učio prve pasove, gradio čelični karakter i uvek išao glavom gde niko ne sme nogom. Baš tu pored Save sanjao je da obuče dres Srbije, a na stotine klinaca će na novom terenu imati priliku da krenu njegovim stopama.

Izabrane vesti

"Ne tako davno, i ja sam ovde igrao fudbal. Postojalo je jedno malo igralište, ali ne može da se poredi sa ovim novim, modernim koje je izgradila Fondacija Mozzart. Mnogo mi je drago da vidim klince napolju, na fudbalu, u današnje vreme nije lako odvojiti ih od telefona. Ovakve akcije mogu samo da pomognu. Siguran sam da će teren svakodnevno biti pun dečice koja igraju fudbal i to je pobeda za sve nas”, istakao je Pavlović.

Mladi as je sanjao, verovao, trenirao i – uspeh je došao! Zato je želeo da baš ta poruka bude motivacija klincima dok igraju fudbal. Teren koji nosi njegovo ime bio je pun satima pre svečanog otvaranja, a čak i devojčice (jedna u Mesijevom dresu) neumorno su šutirale loptu na gol.

(©Touch N Touch)(©Touch N Touch)

Potom je scenu preuzeo jedan od najboljih igrača Srbije trenutno, koji je izveo početni udarac u humanitarnom meču mladih nada Savaciuma. Gradonačelnik Aleksandar Pajić istakao je da je Šabac ponosan na trojicu reprezentativaca, a Pavlović je od prvog kluba na poklon dobio dres.

"Sanjao sam da postanem profesionalni fudbaler i reprezentacija Srbija je uvek bila nešto o čemu sam maštao, imao sam sreću da mi se sve to ispuni”, poručio je Strahinja malim sugrađanima, kojima je po završetku zvaničnog dela dugo potpisivao autograme.

Mališani su cupkali čekajući u redu za fotografiju, a kada je uslikan i poslednji selfi, telefoni su ostavljeni po strani i fudbal se igrao do kasno u noć…

Posle Niša, Srbobrana i Smedereva, poruka „Fudbal je više od igre” nastavila da se širi u Šapcu. Tereni posvećeni Draganu Stojkoviću Piksiju, Aleksandru Kataiju i Aleksandru Mitroviću su svakodnevno puni, a i Šapčani će sada moći da se uvere da mali tereni zaista rađaju velike šampione.

DONACIJA ŠKOLI

Za svaki gol, asistenciju i dobar potez kadeta Savaciuma u humanitarnom meču, Fondacija Mozzart izdvojila je sredstva i na kraju donirala 410.400 dinara Osnovnoj školi „Nikolaj Velimirović“ za uređenje školskog dvorišta i bolje uslove za sport i fizičko vaspitanje.


tagovi

Strahinja PavlovićMozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara