Foto: AFP
Foto: AFP

Sanjaće Guarani belu tačku: Olimpija nadoknadila dva gola zaostatka i podigla 45. titulu prvaka Paragvaja u istoriji kluba (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 02:49

Najtrofejniji klub u zemlji slavio posle boljeg izvođenja penala - 2:2 (5:4)

Dugo će fudbaleri Guaranija sanjati belu tačku. Jer upravo zbog udaraca sa "kreča" su ostali bez svoje dvanaeste titule prvaka Paragvaja. Imali su popularni Aboridžini u finalu Klauzure sve u svojim rukama - priliku da sa penala stignu do vođstva, nisu je iskoristili. Potom i dva gola prednosti, ali to i su prokockali. Čak ni igrač više u poslednjih dvadesetak minuta timu Gustava Kostasa nije bio dovoljan. Olimpija je nadoknadila zaostatak golom upravo sa bele tačke, odvela meč u penal lutriju i tamo ponovo bila sigurnija, donevši tako trofejnoj vitrini novu titulu prvaka Paragvaja, 45. u klupskoj istoriji – 2:2, penalima 5:4.

Izabrane vesti

— SportsCenter (@SC_ESPN) December 31, 2020

Mada zbog ispuštene prednosti krivicu snosi čitav tim Guaranija, etikete tragičara poneće dvojica fudbalera: Kristijan Baez zbog neiskorišćenog jedanaesterca u prvom poluvremenu i Raul Bobadilja, takođe zbog promašaja sa bele tačke, ali u šestom krugu penal serije. Kao bumerang se vratilo nekadašnjem napadaču između ostalih Menhengladbaha i Augzburga zbog neprimerene proslave gola u pobedi nad Libertadom u četvrtfinalu.

Baez se propisno obrukao prilikom izvođenja penala u 25. minutu, pošto je praktično bez zaleta šutirao i udarac je očekivano završio pored gola. Međutim, u 39. minutu se iskusni defanzivac iskupio i jednu loptu prosleđenu sa prve na drugu stativu sproveo u mrežu za dupliranje vođstva svoje ekipe. Prethodno je. samo tri minuta ranije, na izvrsno proigravanje pomenutog Bobadilje volej udarcem prednost Guaraniju doneo Nikolas Mana.

No, po povratku sa pauze kreću nevolje za Aboridžine. Malo pre isteka sat vremena igre Horhe Rekalde posle odbitka smanjuje zaostatak – gol priznat posle konsultovanja VAR tehnologije – da bi desetak minuta kasnije usledilo i izjednačenje. Gužva u šesnaestercu posle kornera, jednog od fudbalera Guaranija lopta pogađa u ruku, što je sudija okarakterisao kao jedanaesterac. I na drugoj strani odgovornost je preuzeo defanzivac, Alehandro Silva, ali je za razliku od Baeza, u stilu Žoržinja i Bruna Fernandeša, poravnao rezultat.


Nedugo posle izjednačujućeg gola, Olimpija je zbog oštrog starta Serhija Otalvara otvoren đon u koleno rivala - ostala sa igračem manje, ali srećom po najtrofejniji tim Paragvaja uzbuđenja više nije bilo.

Kako nema produžetaka, odmah se pristupilo penalima. U redovima pobedničkog tima dekoncentrisan je bio jedino Nikolas Domingo, dok je na drugoj strani pored Migela Beniteza neprecizan bio Bobadilja, čiji je udarac završio na prečki. Baez se u penal seriji ispravio, ali je bilo uzalud.

PARAGVAJ 1, KLAUSURA - FINALE PLEJ-OFA

Sreda

Guarani - Olimpija 2:2, penalima 4:5



tagovi

GuaraniOlimpija AsunsionParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara