Saničanin: Možemo da se nosimo sa napadačima Fajenorda

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.03.22. | 15:06

"Holanđani igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova", kaže štoper crno-belih

Deo navijača pita se kako će Marko Milovanović odmeniti suspendovanog Rikarda Gomeša u špicu, drugi deo brine hoće li odbrana Partizana izaći na kraj sa ofanzivnom Fajenorda. Možda tim Arena Slota štuca u poslednje vreme (samo bod na dve ligaške utakmice), ali je u minulih šest susreta 17 puta tresao mrežu rivala, što je pretnja i za mnogo jače timove nego što su crno-beli.

Posebno ako se ima u vidu činjenica da su ovog proleća ranjiviji nego jesenas. Primili su gol u revanšu sa Spartom, dva u večitom derbiju, kapitulirali pred Mladosti, „visili“ u Subotici...

Izabrane vesti

Svi igrači Fejenorda su brzi i dominantni, ali imamo naš stil, od kog ne odustajemo. Možemo da se nosimo sa Holanđanina, iako će biti dosta teško“, uveren je štoper Siniša Saničanin, zagledan i u mogućnost da domaćin prvog susreta osmine finala Lige konferencije zapreti iz vazduha. „Dosta značaja pridajemo prekidima. Nebitno ko daje gol, svi se radujemo pogotku, tu se vidi naš timski duh“.

Štoperi su označeni najslabijim delom Fajenordovog tima, možda je šansa da tim Aleksandra Stanojrevića iskoristi njhove mane.

Analiziramo svaki detalj. Znamo da Holanđani igraju napadački fudbal, daju, ali i primaju dosta golova. Vidimo šansu, nadam se da ćemo je iskoristiti. Bilo da se završi 1:0, 2:0 ili 2:1, svaka pobeda bi nam bila bitna pred revanš na krcatom stadionu i kvalitetno pripremljenom terenu, ali priliku vidimo pred našim navijačima“.

Crno-beli bi se obradovali ako bi mreža iza leđa Aleksandra Popovića ostala netaknuta. Što se ove sezone desilo u dvomeču sa DAC-om, početkom kvalifikacija, revanšu sa Santa Klarom, uvodna dva susreta grupne faze protiv Anortozisa i Flore, te gostovanju u Pragu.

„Svaka evropska utakmica razlikuje se od prvenstvene, nadamo se pozitivnom rezultatu. Ponosni smo što smo došli u situaciju da igramo ovaj deo takmičenja. Očekujemo zahtevan meč u fizičkom smislu, ali želimo da uživamo. Ako je moguće prođemo u narednu fazu“.

 


tagovi

FK PartizanSiniša SaničaninLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara