Enkunku i Sančo (©Reuters)
Enkunku i Sančo (©Reuters)

Sančo proigrao, Enkunku digao Čelsi! Nego, ko i zašto dade Džeksonu novi ugovor?

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 23:01

Rađa li se novi tandem na Stamford Bridžu, dok se sve više njih pita čime je Senegalac zaslužio nove dve godine saradnje, kad mu treba deset šansi da bi pogodio

Može biti da je čista slučajnost, a opet može biti i da prisustvujemo rađanju novog tandema na Stamford Bridžu! Biće potrebno još vremena Džejdonu Sanču da skine rđu sa kopački i zaigra bar delom kao u najboljim danima, kada je nosio dres Borusije iz Dortmunda, a nadu da bi tako nešto moglo da se dogodi baš u Čelsiju dao je engleski fudbaler na debiju za novi klub, u minimalnoj pobedi nad Bornmutom – 1:0 (0:0).

Mnogo je živaca potrošio navijačima Mančester Junajteda. Jedva su na Old Trafordu dočekali da ga se reše i da neko preuzme njegovu platu koja nije bila nimalo niska, a kada se javio Čelsi prostrujalo je mišljenje da to može da bude ili strašan posao ili dalje potanjanje velikana iz Zapadnog Londona sa još jednom pogrešnom odlukom.

Izabrane vesti

Nije još ni vreme da se priča o tome da li je Sančo pogodak ili ne, ali je – proigrao! Pokazao je lucidnost, oštrinu i najviše od svega želju da igra, da trči i da pomogne ekipi da dođe do tri boda. Sve ono što mu je u Junajtedu nedostajalo i zbog čega ga na engleskim terenima nije bilo više od godinu dana! Bio je u međuvremenu i na pozajmici u Dortmundu, gde je na momente ponovo izgledao kao onaj stari, to je večeras pokazao i na debiju za Plavce tokom koje je zabeležio asistenciju za jedini pogodak.

Enco Mareska je već na poluvremenu odlučio da rizikuje sa njim i neprimetnog Pedra Neta zameni upravo Džejdonom Sančom, što se pokazalo kao dobar potez. I ne samo dobar, već i ključan uz uvođenje Kristofera Enkunkua u 79. minutu. Jer, samo nekoliko napada kasnije Sančo je proigrao Enkunkua kome je bila potrebna jedna prava šansa da matira dotad nepremostivog Marka Traversa.

Tačnije, nepremostiva prepreka bio je za Nikola Džeksona. Dok Enkunku šalje sve jače signale da treba da bude prvi izbor u napadu, Džeksona Čelsi nagrađuje sa još dve godine saradnje – do juna 2033, trenutno jedan od dvojice sa najdužim ugovorima u evropskom fudbalu – iako čovek ne može da pogodi ništa! Dve dobre šanse je prosuo danas Senegalac, a to je priča koja se redovno ponavlja jer se stiče utisak da mu je po utakmici potrebno deset šansi da bi jednom zatresao mrežu. Na osnovu čega je dobio produžetak saradnje i zašto Čelsi konstantno sebi puca u kolena, to teško da može da se objasni.

Pobeda je samo plod puke sreće, nikako zasluženo! Štaviše, Bornmut ima za čim da žali jer je pored neiskorišćenog penala Evanilsona nakon gluposti Veslija Fofane u finišu prvog poluvremena imao još dve odlične šanse koje nije iskoristio. Može Fofana da ljubi skute Robertu Sančezu jer je odbranio penal, a onda i kasnije Enesu Unalu, pa Rajanu Kristiju.

Neko treba da kaže Encu Mareski da mu je ekipa u rasulu i da čovek nema predstavu šta radi. Jer ovo, bez obzira na tri boda, nije dostojno nivoa tima koji je do pre nekoliko godina bila jedna od većih aždaja engleskog i evropskog fudbala. Niko mu nije kriv što ima 50 igrača u sistemu no on sam i što ne zna ko su mu starteri, time je trebalo da se bavi tokom priprema, ne kada je sezona već krenula.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Sautempton - Mančester Junajted 0:3 (0:2)

/De Liht 35, Rašford 41, Garnačo 90+6/

Kristal Palas - Lester 2:2 (0:1)

/Mateta 47, 90+2pen - Vardi 21, Mavididi 46/

Fulam - Vest Hem 1:1 (1:0)

/Himenez 24 - Ings 90+5/

Brajton - Ipsvič 0:0

Mančester Siti - Brentford 2:1 (2:1)

/Haland 19, 32 - Visa 1/

Liverpul - Notingem Forest 0:1 (0:0)

/Hadson Odoi 72/

Aston Vila - Everton 3:2 (1:2)

/Votkins 36, 58, Duran 76 - Meknil 16, Kalvert Luin 27/

Bornmut - Čelsi 0:1 (0:0)

/Enkunku 86/

Nedelja

15.00: (2,95) Totenhem (3,60) Arsenal (2,45)

17.30: (3,50) Vulverhempton (3,60) Njukasl (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Džejdon SančoKristofer NkunkuČelsiBornmut

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara