©Reuters
©Reuters

Šampion se vraća kući: Argentina prvi put bez Mesija i Di Marije posle 11 godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 23:00

Gaučosi nastavljaju kvalifikacije za Mundijal utakmicom pred svojim navijačima protiv Čilea

Šampioni se vraćaju kući! Prvi put otkako su odbranili titulu prvaka Južne Amerike reprezentativci Argentine zaigrati pred svojim navijačima.

Gaučosi se u akciju vraćaju utakmicom sedmog kola kvalifikacija za Mundijal protiv Čilea (02.00), a selektor Argentine Lionel Skaloni bi na Monumentalu trebalo da predstavi novi tim, sastavljen bez dugogodišnjih lidera Lionela Mesija i Anhela Di Marije.

Izabrane vesti

Mesi se i dalje oporavlja od povrede zgloba, Di Marija se povukao iz reprezentacije te će Argentina po prvi put još od 2013. godine i utakmice kvalifikacija za Mundijal u Brazilu protiv Urugvaja igrati bez dvoijce momaka rođenih u Rosariju. Međutim, neće to biti jedine promene koje je Skaloni pripremio. Argentinski stručnjak rešio je da podmladi ekipu pa su se na spisku našli i pojedini fudbaleri koji u prošlosti nisu uopšte ili su retko dobijali priliku poput Alehandra Garnaća, Đulijana Simeonea, Matijasa Soulea, Valentina Karbonija, Ezekela Fernandesa, Valentina Barka i nešto starijeg Valentina Kasteljanosa.

Niko od njih pak ne bi trebalo da od starta dobije priliku večeras protiv Čilea. Argentinski mediji u startnoj postavi ne najavljuju previše povreda, od prvog minuta očekuju se proverene snage među kojima su i Lautaro Martines i Niko Gonzales, tandem koji će odmeniti Mesija i Di Mariju u pohodu na plasman na Mundijal.

Argentinci su pola puta već prošli. Posle šest odigranih utakmica lideri su sa 15 bodova i tek dva primljena gola, a Čile im dolazi kao idealan rival za nastavak serije od 11 pobeda u svim takmičenjima. Selekciji Rikarda Gareke po tradiciji se ne piše dobro, dobili su samo šest od 96 mečeva protiv Argentine, a pozitivan rezultat ovog puta im je neophodan, jer ukoliko nastave dosadašnjim tempom vrlo lako bi mogli da ostanu bez karte za planetarnu smotru 2026. godine.

U dosadašnjih šest mečeva osvojili su samo pet bodova, ostvarivši pobedu samo protiv poslednjeplasiranog Perua pa se trenutno nalaze na osmoj poziciji, koja ne vodi na Mundijal.

Projektovani sastavi:

ARGENTINA: Martines – Molina, Romero, Otamendi, Li. Martines – De Pol, Makalister, E. Fernandes – Alvares, La. Martines, Gonzales

ČILE: Arijas – Isla, Dijas, Maripan, Mena – Ečeverija, Pulgar – Davila, Palasios, Osorio – Brereton Dijaz

KVALIFIKACIJA ZA SP, JUŽNA AMERIKA

22.00: (2,00) Bolivija (3,40) Venecuela (3,90)

02.00: (1,30) Argentina (5,20) Čile (11,0)






tagovi

fudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Čilea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara