Šampion na šuterskom treningu u Jeni

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 14:12

Jeste domaćin na maksimalnih 15 bodova ove sezone, ali u četvrtoligaškom karavanu te ne bi trebalo da predstavlja veliki problem Bajer Leverkuzenu da se plasira u drugo kolo Kupa Nemačke

Tim koji ne ume da izgubi gostuje ekipi koja ove sezone sve pobeđuje. Dobro je poznata fantastična serija utakmica bez poraza Bajer Leverkuzena iz prošle sezone, a i u tekućoj su pokazali da bi ponovo u nadoknadi mogli da sruše snove mnogima. Nakon penala su savladali Štutgart u Superkupu, a u dubokoj nadoknadi došli do tri boda u Menhengladbahu protiv Borusije (3:2). Nakon što je nadoknadio 0:2, činilo se da bi Menš mogao da izbegne poraz, ali nije im to dozvolio Florijan Vric. U 11. minutu nadoknade pogodio je za tri boda Bajera na početku odbrane bundesligaškog trona.

Danas od 18 časova će Farmaceuti startovati i u Kupu Nemačke. U poslednjem meču prve runde sastaju se sa Karl Cajs Jenom, klubom koji takođe zna kako se osvajaju trofeji, samo što je to radio u sada već dalekoj prošlosti, pošto je reč o trostrukom šampionu Istočne Nemačke. Imao je ovaj klub dobre rezultate i na međunarodnoj sceni, 1981. je stigao do finala Kupa pobednika kupova, ali ga je u meču za pehar ovog (nažalost) bivšeg takmičenja savladao Dinamo Tbilisi sa 2:1.

Izabrane vesti

Od ujedinjenja Istočne i Zapadne Nemačke najveći domet Karl Cajs Jene bio je drugoligaški rang. A i to je poslednji put bilo u sezoni 2007/2008.

Iako su domaćini trenutno u odličnoj formi i sa 15 bodova iz pet mečeva u regionalnom, četvrtoligaškom društvu, teško je poverovati da će ovaj meč biti nešto više do malo drugačijeg treninga od uobičajenih za goste iz Leverkuzena. Bez obzira na to što će Ćabi Alonso promeniti sastav i poštedeti većinu prvih zvezda svog tima.

U odnosu na prvenstveni duel u Menhengladbahu ne očekuju se Vric, Frimpong i Inkapije, a van stroja su već neko vreme Bonifejs, Terije, Palasios, dok je Kosunu otišao u Bergamo da potpiše na pozajmicu za Atalantu. Ko god da istrči na teren, trebalo bi očekivati goleadu u ovom meču.

KUP NEMAČKE - PRVO KOLO

18.00: (30.0) Karl Cajs Jena (13.0) Bajer Leverkuzen (1.03)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bajer LeverkuzenKup NemačkeKarl Cajs Jena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara