Sampdorija izabrala – Klaudio Ranijeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 19:10

Iskusni strateg spreman da sedne na klupu kluba iz Đnove

Katastrofalan start sezone doveo je do rastanka sa Euzebijom di Frančeskom, a posle duge potrage za novim trenerom, čelnici Sampdorije ustremili su se ka – Klaudiju Ranijeriju.

Čuveni italijanski strateg, koji je poslednji veliki uspeh ostvario 2016. kad je sa Lesterom osvojio Premijer ligu, označen je kao potencijalni spasilac u situaciji kad klub iz Đenove beleži katastrofalan učinak i ima čak šest poraza u uvodnih sedam kola Serije A. Rukovodioci su su pohitali tokom četvrtka u Rim, kako bi došli na noge Ranijeriju i ubedili ga da preuzme ekipu, a prema prvim informacijama i on je raspoložen za saradnju, pa se zvanična potvrda informacije može očekivati tokom večeri ili u petak jutro.

Izabrane vesti

Skaj sport Italija preneo je da su u Rimu trenutno predsednik Sampa Masimo Ferero, njegov zamenik Antonio Romei i sportski direktor Karlo Osti, što samo govori koliko je klub sa „Marasija“ ozbiljan u nameri da dovede veliko trenersko ime. Zasad nema informacija o detaljima potencinalne saradnje, ali sve ukazuje da je Klaudio Ranijeri taj i da će tokom reprezentativne pauze preuzeti brigu o timu.

Ruku na srce, Ranijeri nije bio prvi pik uprave Sampdorije. Najpre je kontaktiran Stefano Pioli, međutim, bivši strateg Intera i Fjorentine sačekao je da se Milan rastane sa Markom Đampaolom i seo na klupu Rosonera, potom je kao glavni favorit važio Đenaro Gatuzo, ali Pitbul ima druge planove, navijači su hteli Bepea Jakinija, pominjao se i Đani de Bjazi, ali u toj konkurenciji Klaudio Ranijeri je, ipak, veće ime.

Uostalom, osvajao je tokom karijere trofeje sa Fjorentinom, Valensijom i Lesterom, vodio još Kaljari, Napoli, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako, Nant i Fulam. Ima 67 godina i još se drži.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara