Dušan Kerkez (© Star sport)
Dušan Kerkez (© Star sport)

Samokritika na Banovom brdu: Kerkez krivi sam sebe za prekide, Kovač se izvinio sudiji

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.07.22. | 15:33

Čukarički pretrpeo najubedljiviji poraz kod kuće u poslednje četiri godine

Atipična situacija na Banovom brdu. Pretrpeo je Čukarički havariju na početku nove sezone Mozzart Bet Superlige i na za kog to nije okrivio do – sebe. U potpuno drugačijem maniru ovdašnjeg fudbala, kad se za rezultatske katastrofe uglavnom odvornost traži na drugim adresama ili poseže za izgovorima, belo-crno su rešili da idu u susret problemima.

Pravilno razmišljanje, posebno ako se ima u vidu da je poraz od TSC (1:4) naubedljiviji posle četiri godine i kusur na domaćem terenu koliko je prošlo otkako je Vojvodina maja 2018. slavila u Ulici Beogradskog batalonja 6:1. Otad je Čuka odigrala čak 73 prvenstvene utakmice pred svojim navijačima i niko nije bio tako ubedoljiv protiv nje kao gosti iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

Za ishod na premijeri Dušan Kerkez, šef stručnog štaba Čukaričkog, krivi – sebe!?

Nismo očekivali poraz, iako smo znali smo da prva utakmica donosi neizvesnost i da ekipe traže formu. Dobro smo delovali u prvom poluvremenu, međutim, to nije važilo za prekide, primili smo na taj način prvi, potom još dva gola u drugom poluvremenu. Odgovornost je moja, vrlo loše smo odradili taj deo posla. Sad moramo da podignemo glavu, siguran sam da poedujemo kvalitet. Mnoge stvari ćemo morati da popravimo i iz ovoga izađemo jači“, pojasnio je Kerkez u analizi meča.

Veliki broj golova jeste problem koji će struka morati da rešava, ali novajlija na klupi ne želi da upire prstom u golmana Novaka Mićovića, smatrajući da je 20-godišnji čuvar mreže samo poslednji u lancu koji se raspao.

Ne možemo da krivimo jednog igrača za poraz. Kad se pobeđuje svi smo zaslužni, kad se gubi isto je. Mićović je odličan golman, reprezentativac, potencijal. Ne bi trebalo posle ove utakmice sve loše svali na mladog golmana. Prvi gol i nije njegov, već je jedan od iskusnijih u našem timu pogrešio, ispustio svog igrača. Dešava se... Moja je odgovornost sastav tima, tako da bi samo mene trebalo kriviti za poraz“.

Jedina svetla tačka Čukaričkog na ovom sustetu bio je prvenac Mihajla Spasojevića u seniorskoj konkurenciji. Dovoljan samo za izjednačenje početkom drugog poluvremena, ne i kasniji brodolom protiv raspoloženog sastava Žarka Lazetića.

Igrali smo proitv jednog od konkurenata za plasman u Evropu. Moglo je da u nekom trenutku prevagne na našu stranu, ali nije, to je fudbal. Na kraju smo zasluženo izgubili. Ovo bi trebalo da bude dobra lekcija za sve nas, pre svega za mene. Mnoge stvari ćemo morati da popravimo i da iz ovoga izađemo jači“, dodao je Kerkez.

Da su na Banovom brdu usmereni na korekciju sopstvenih propusta vidi se i po pokajničkom gestu veziste Stefana Kovača, desetak minuta pre kraja isključenog posle neprimerene reakcije u pravcu sudije Aleksandra Živkovića.

Želeo bih da se izvinim glavnom arbitru zbog onoga što sam učinio. Imao sam veliku želju da pobedimo, nije išlo kako smo zamislili i reagovao sam kako ne bih smeo. To nije moj manir, nisu mi se nikad ranije dešavale ovakve stvari i iskreno mi je žao. Uz to, dugujem izvinjenje i ekipi, kojoj sam u tada već teškoj dodatno odmogao“, zaključio je Kovač.


 


tagovi

Dušan KerkezStefan KovačČukaričkiMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara