Berghujs (©Reuters)
Berghujs (©Reuters)

Samo što je počelo, a Ajaks već pao na leđa: Nokaut od Brede u 92. minutu

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.24. | 18:45

Očajna partija tima iz Amsterdama – 2:1

Samo dva kola su prošla u novoj sezoni holandske Eredivizije, a Ajaks je već u bodovnom minusu za večitim rivalom PSV Ajndhovenom! Samo 180 minuta fudbala u novom šampionatu, a najveći klub države je već pao na leđa.

NAK Breda je pogotkom u 92. minutu upisala vrednu pobedu, napravila iznenađenje kola i bacila Ajaks na sredinu tabele. Ako je za neku utehu Kopljanicima, a nije, prošle sezone su bili još gori, jednom su se našli čak i na začelju – 2:1.

Izabrane vesti

Nije Ajaks impresivno otvorio sezonu na svim frontovima, Vojvodina se odlično držala protiv njega, pa je jedva, na penale, prošao Panatinaikos, a u domaćoj ligi je minimalcem na premijeri savladao Herenven. Novi trener Farioli nije baš od starta osvojio srca navijača. A, posle ovog danas će tek da bude pod posebnom lupom.

Ogromni posed lopte Ajaks nije uspeo da kultiviše u neke velike šanse za gol, jednom je bio u rezultatskom minusu, pa se izvukao, ali drugi put nije uspeo, prekasno se dogodio.

Otužno prvo poluvreme odigrao je Ajaks. Nije bio ni senka tima koji je kroz istoriju naučio navijače da od prve sekunde davi protivnika, ne da mu da diše, ređa šanse, šutira iz svih pozicija...

Za 45 minuta gigant iz Amsterdama je imao četiri šuta na gol sa „iks džijem“ (očekivani golovi) od samo 0,13, što govori da su i to bili udarci sa velike daljine, bezopasni po gol NAC Brede. Posed lopte bio je debelo na strani Ajaksa (74-26 odsto), međutim, Fariolijev tim ništa nije uspeo da iz njega stvori.

Prva opomena za Kopljanike stigla je početkom drugog poluvremena, kada je Breda postigla gol, ali je poništen zbog osfajda. Ni trostruka izmena u timu Ajaksa nije donela pomak, štaviše, samo minut kasnije domaćin je poveo. Fantastičan pas iz dubine dobio je Garbet, izašao sam na golmana i pogodio za vođstvo Brede.

Radost je kratko trajala, tačno pet minuta, kada je Ajaks uspeo da se spase i to golom iz kornera. Nikada to nije bilo najjače oružje kluba iz Amsterdama, ali danas je upalilo. Berghujs je centrirao iz ugla, a Hato je glavom poslao fudbal u mrežu za izjednačenje.

Imao je Ajaks inicijativu posle toga, nekoliko solidnih napada, međutim, nije stvorio i neku kolosalnu šansu. A, onda kada se očekivao kraj, dogodio se potpuni šok za goste. Jan Van den Berg je bio najviši u skoku na prekidu u 92. mintuu i pogodio za 2:1. VAR soba je analizirala situaciju i konstatovala da nema ništa sporno.

Ajaks samo što je krenulo, odmah se prevrnuo na leđa...


EREDIVIZIJA – 2. KOLO

Petak

Fortuna Sitard – Almere 3:0 (1:0)

/Halilović 24, Peterson 68, Mitrović 73/

Subota

Herenven – Utreht 1:1 (0:1)

/Trenskou 82 – Har Romeni 3/

Tvente – Sparta 1:1 (0:0)

/Stejn 75pen – Lauritsen 90+1/

AZ Alkmar – NEC 1:0 (1:0)

/Majnans 16/

RKC – Groningen 1:2 (0:1)

/Van der Vene 89 – Sšrojders 11, Van Bergen 77/

Nedelja

Herakles - PSV 1:3 (1:0)

/De Kersmeker 5p - Mesik 52ag, Bakajoko 59, Drioš 90/

Vilem Drugi - Go Ahed Igls 2:0 (2:0)

/Vasen 21p, Merveld 28/

Zvole - Fajenord 1:5 (0:1)

/Krastev 87 - Pajšao 4, Stengs 46, Hancko 51, Himenez 68, 71/

NAK Breda - Ajaks 2:1 (0:0)

/Garbet 58, Van den Berg 90+2 - Hato 63/



tagovi

AjaksBreda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara