Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Samo da pobegne iz Čelsija i opet radi sa Konteom: Lukaku prihvatio duplo manju platu u Napoliju

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 10:06

Sa 11.000.000 evra neto spašće na 6.000.000, ako klubovi pronađu zajednički jezik

Kada je kao tinejdžer došao iz Anderlehta na Stamford Bridž, pravu šansu nije ni dobio. Niz pozajmica, unosnih transfera poput onih u Mančester junajted i Inter, gde je u tandemu sa Lautarom Martinesom sejao strah u protivničim redovima, i Čelsi nije imao kud, hteo je da ispravi grešku i vratio je Romelua Lukakua za 113.000.000 evra. Grdno se prevario.

Napravio je jednu od najvećig grešaka u novijoj istoriji, a bilo ih je na izvoz otkako je klub pao u ruke Todu Boliju. Nije šlo Big Romu u londonskom klubu, ni njemu sa njim, usledile su nove pozajmice i u Čelsiju gledaju kako da ga se ratosiljaju i skinu omču u vidu njegove plate od 11.000.000 evra. Postoji rešenje! Ukazalo se na horizontu, jer belgijski centarfor prihvatio je ponudu Napolija i spreman je da zarađuje duplo manje nego na Stamford bridžu.

Izabrane vesti

Kontroverzni Aurelio de Laurentis postigao je sporazum sa Romeluom Lukakuom i on glasi: ukoliko dođe do transfera, zarađivaće ‘svega’ 6.000.000 evra u gradu podno Vezuva. Skoro pa duplo manje u odnosu na ono što ima u Čelsiju.

Nije previše razmišljao Romelu Lukaku, jer želi samo jedno – da za sva vremena završi sa londonskim Plavcima. Pride, pređe li u Napoli, ponovo će dobiti priliku da sarađuje sa Antoniom Konteom, sa čovekom pod čijom je komandnom palicom igrao možda i najbolji fudbal. A, to znači i da bi ostao na Apeninima, koji mu od svih područja najviše leže.

Big Roma u Napulju čeka trogodišnji ugovor. Istina, primanja nisu kao u Čelsiju, ali nešto mora i da se žrtvuje za slobodu. Dobro to zna Aurelio de Laurentis, zato je i ponuda takva…

Igrača je zadovoljila, ne i Čelsi. Londonski klub je pristao da blago spusti cenu, tražio je 40.000.000 evra, a sada fiksno 35.000.000 i bonuse. Koliko – još nije poznato. Ipak, za sada, Napoli ne želi da izdvoji toliko, spreman je da ponudi 25.000.000 evra.

Natezanje će potrajati…


tagovi

Letnji prelazni rok 2024ČelsiNapoliRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara