Natho puca sa 11 metara (© Star sport)
Natho puca sa 11 metara (© Star sport)

Samo da penala ne bude

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:50

Čak 37 za i protiv večitih ove sezone

Pevao je Đorđe BalaševićSamo da rata ne bude“ – pevali bi navijači, kad bi mogli na tribine, „Samo da penala ne bude“. Podatak da je u korist večitih u dosadašnjih 29 prvenstvenih kola svirano čak 25 kaznenih udaraca stvara nelagodu kod iskrenih poklonika fudbala, mučno stanje koje vodi u prepucavanja, saopštenja, čarke i razmirice, pa bi – čini se – najbolji epilog bio da se 164. derbi završi bez spornih situacija, pogotovo jedanaestraca.

Jer, svaki, bilo kome kad bi se dodelio, podložan je raspravi koja ne donose ništa dobro ionako napaćenom domaćem fudbalu.

Izabrane vesti

Zato će sudija Novak Simović biti pod velikim pritiskom u najzanimljivijem susretu vanredne runde, a deluje da bi i za njega i za katere najbolje scenario bio da ne pokaže na belu tačku. Bar da nas tih polemika poštedi.

A ukoliko penala bude, zanimljivo je videti ko bolje stoji.

Kad je reč o Crvenoj zvezdi, računajući sva takmičenja ove sezone u njenu korist svirano je 12 kaznenih udaraca. S tim da je ekipa Dejana Stankovića iskoristila deset, jedini su bili neprecizni El Fardu Ben protiv Spartaka i Mirko Ivanić na susretu sa Javorom. Sigurni realizatori bili su Aleksandar Katai (Partizan, Inđija, Čukarički, Napredak), Gelor Kanga (Čukarički, TSC, Milan), Mirko Ivanić (Novi Pazar, Napredak) i Ben (Vojvodina).

Kvota u Kladionici Mozzart da će na 164. večitom derbiju gol pasti iz penala je 3,00

Interesatno, od pomenutih deset u Superligi četiri je crveno-belima svirao Novak Simović.

Katai je matirao Stojkovića u prvom ovosezonskom derbiju (© Star sport)Katai je matirao Stojkovića u prvom ovosezonskom derbiju (© Star sport)

Šutirala je Zvezda i penale na Kipru, u seriji koja je odlučila pobednika kvalifikacionog duela sa Omonijom, uz podsećanje da su u Nikoziji promašili Dijego Falčineli i Miloš Degenek, a uspešni bili Željko Gavrić i El Fardu Ben.

Protiv šampiona države tokom sezone svirana su tri jedanaesterca. U dvomeču sa Milanom oba su skoristili fudbaleri italijanskog predstavnika (Teo Ernandez i Frank Kesi), dok je na domaćoj sceni siguran bio Nenad Lukić iz TSC-a.

Jedan više penal od Zvezde izveo je Partizan ako se računaju sva takmičenja. S tim da se u Humskoj zna ko se hvata za loptu kad sudija pokaže na belu takču. Otkako je stigao u Beograd Bibars Natho ima stoprocentnu realizaciju udaraca sa 11 metara, u ovom ciklusu šutnuo je deset puta i svaki pogodio: protiv RFS-a i Sfintula u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a na susretima sa Napretkom, Inđijom (dvaput), Zlatiborom (dvaput), Mačvom, Mladosti i Novim Pazarom u Superligi.

Preostala tri izveli su Umar Sadik na meču sa Radom, Sejduba Suma protiv Metalaca, dok je Filip Holender promašio protiv Proletera u Humskoj.

Identičan broj penala kao protiv Crvene zvezde, suđen je Partizanovim rivalima. Aleksandar Katai (Zvezda) je doneo remi u 163. derbiju, Nikola Nedeljković je pogodio za Novi Pazar, a udarac Milana Marčića iz Spartaka ukrotio je Nemanja Stevanović.

Ukupno 37 jadanaesteraca za ili protiv večitih ove sezone.

Pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo“, rekao je između ostalog Milorad Kosanović u najavi derbija.

Previše je...


tagovi

penal164. večiti derbiFK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara