©AFP
©AFP

Otvorena borba za Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.03.20. | 12:03

I Evertonu i Mančester Junajtedu neophodna pobeda u okršaju 28. kola Premijer lige

Karamele su porazom od Arsenala prekinule pozitivan niz rezultata, ali nisu pokvarile utisak o svojoj igri, pa na Gudisonu ima dovoljno prostora za optimizam pred dolazak slavnog Mančester Junajteda. Crveni đavoli su se potpuno konsolidovali, ozbiljni su kandidati za plasman u Ligu šampiona, ali su u međuvremenu imali i revanš meč 1/16 finala Lige Evrope s Brižom, što domaćina stavlja u komotniju situaciju pred ovaj meč.

Čak i da nije imao više vremena za pripremu utakmice, niko ne bi smeo unapred da otpiše sastav Karla Ančelotija. Karamele na svom terenu u prvenstvu nisu poražene od novembra prošle godine, a u poslednjem međusobnom okršaju sa Crvenim đavolima na Gudisonu slavile su sa ubedljivih 4:0. Prvi ovosezonski meč dva tima na Old Trafordu završen je rezultatom 1:1.

Izabrane vesti

Pomenuto Evertonovo slavlje od 4:0 najteži je poraz Olea Gunara Solskjera od kada je preuzeo dužnost. Istovremeno, tog dana je postalo jasno da Đavoli neće igrati kvalifikacije za ovosezonsku Ligu šampiona. Situacija je sada drugačija. Ovog puta oko Junajted je na četiri koraka iza četvrtoplasiranog Čelsija, ali Everton, revitalizovan pod Ančelotijem, takođe je na maloj udaljenosti od evropskog mesta. Karamele još nisu izgubile kod kuće pod palicom Italijana, a najbolji pojedinac poslednjih sedmica je Dominik Kalvert-Luin, koji je na poslednjih devet ligaških utakmica postigao sedam golova.
"Borba za Evropu je i dalje otvorena i biće otvorena posle utakmice protiv Junajteda. Pobeda protiv Mančestera biće važna za naše poverenje", opservirao je Ančeloti.

Sujeverni bi mogli da obrate pažnju na podatak da su Đavoli slavili samo jednom na poslednjih 13 mečeva koje su igrali prvog dana meseca. Bilo je to upravo protiv Evertona na samom početku 2018.
"Mogu sa rukom na srcu da kažem da se ovi dečaci nikada neće predati i nikada neće odustati kao što je to uradio taj tim. To su momci oko kojih želimo da izgradimo tim", osvrnuo se Solskjer na prošlogodišnju katastrofu protiv Karamela.

Junajted dolazi bez Rašforda, čija se povreda ipak čini manje ozbiljnom nego što je to delovalo, a moguće i bez Marsijala. Pogba je, takođe, neko vreme van stroja. Sa druge strane, Šnajderlin je povređen, a Dinj neizvestan za nastup.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak
Norič - Lester 1:0 (0:0)
/Luis 70/

Subota
Brajton - Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Aju 70/

Bornmut - Čelsi 2:2 (0:1)
/Lerma 54, King 57 - Alonso 33, 85/

Njukasl - Barnli 0:0

Vest Hem - Sautempton 3:1 (2:1)
/Bouven 15, Ale 40, Antonio 54 - Obafemi 31/

Votford - Liverpul 3:0 (0:0)
/Sar 54, 60, Dini 72/

Nedelja
15.00: (2,65) Everton (3,10) Mančester Junajted (2,80)

15.00: (2,50) Totenhem (3,20) Vulverhempton (2,95)

Odloženo
Aston Vila - Šefild Junajted
Mančester Siti - Arsenal

*** kvote su podložne promenama

Foto: ©AFP


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara