Niklas Filkrug (Reuters)
Niklas Filkrug (Reuters)

Samo da ne bude déjà vu u Londonu: Filkrug stiže u Vest Hem da obriše sećanje na Alea i Skamaku

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 01:09

Borusija pristala na 26.000.000 fiksno i 4.000.000 u vidu bonusa, klubovi se rukovali, Nemca čeka neto plata od 3.000.000

Skupo Vest Hem poslednjih godina plaćao golgetere, a onda se hvatao za glavu zbog njihove neproduktivnosti. Sebastijan Ale je pre okruglo pet godina postao najskuplje pojačanje u istoriji Čekićara (50.000.000 evra plaćeno je Ajntrahtu), a u skladu sa tim i najveće razočaranje jer je na 48 utakmica Premijer lige pogodio mrežu samo deset puta. Tri godine kasnije Đanluka Skamaka za gotovo 40.000.000 evra, a već narednog leta deportovan je nazad u Italiju jer je samo tri puta opepelio na 16 ligaških utamica. Ovog leta, Vest Hem je rešio da proba ponovo i dogovorio je dolazak Niklasa Filkruga!

Pouzdani Florijan Pletenberg javlja da je transfer pred realizacijom, da su se klubovi rukovali oko fiksnog obeštećenja od 26.000.000 evra i 4.000.000 u vidu bonusa. Sitni detalji timskih i individualnih dostignuća potrebnih da bonusi budu ostvareni biće dogovoreni, a Filkruga u Londonu čeka trogodišnji ugovor (opcija produžetka na još godinu dana) i plata od 3.000.000 evra neto. Ali čeka ga i veliki izazov - da u debitantskoj sezoni u Premijer ligi golgeterskim učinkom obriše razočaravajuća sećanja na Alea i Skamaku, na njihovu neefikasnost, mučenje, oskudicu golova.

Izabrane vesti

Jasno je da reprezentativca Nemačke u timu Đulena Lopetegija čeka mesto startnog špica. Prošle sezone tu ulogu je ne mali broj puta silom prilika obavljao Džerod Bouven, a godinama pre toga, Čekićari su se u špicu oslanjali na Majkla Antonija i njegovu snagu. Nadaju se u istočnom Londonu da ovoga puta nisu pogrešili sa izborom devetke, jer su ponovo uložili ne tako mali novac.

Jednostavno, posle dolaska Serhua Girasija iz Štutgarta, Filkrug je postao prekobrojan na Vestfalenu. Uprava mu je nedavno predočila da je i za njega najbolje da potraži sredinu u kojoj će biti glavna napadačka opcija, jer su nakon dolaska napadača iz Gvineje, Milioneri prestali na taj način da ga gledaju. Stoga je rastanak posle samo godinu dana saradnje bio neminovan.

Interesovanja širom Evrope za 31-godišnjeg Nemca nije manjkalo. Oko njega su obletali Milan, te Atletiko Madrid, ali će u poslednjoj trećini karijere napadač iz Hanovera imati šansu da zasija u najboljoj ligi Evrope. Samo da ne bude déjà vu u Londonu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Niklas FilkrugVest HemBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara