Ferdi Kadioglu (Reuters)
Ferdi Kadioglu (Reuters)

Samo Čelsi troši više nego Brajton! Stiže Fenerov rekorder i pada granica od 200.000.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 19:26

Ferdi Kadioglu koštaće premijerligaša 30.000.000 evra, a direktno povezano sa dolaskom turksog levog beka je odlazak argentinskog bisera Valentina Barka na pozajmicu u Sevilju

Sa odlaskom Roberta De Zerbija, uprava Brajtona rešila je da krene ispočetka i novi projekat poveri u ruke talentovanog nemačkog trenera Fabijana Hircelera (31). A onda je odlučila da 31-godišnjaku koji je prošle sezone uveo Sankt Pauli iz Cvajte u Bundesligu nabije ogroman pritisak u dolazećoj sezoni tako što će potrošiti preko 200.000.000 evra u pojačanja! Tu granicu premijerligaš će probiti onog momenta kada Ferdi Kadioglu zvanično potpiše petogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još godinu dana!

Još pre dve sedmice Galebovi su se rukovali sa levim bekom Fenerbahčea, a danas je pao dogovor i sa istanbulskim velikanom koji će od ovog transfera inkasirati 30.000.000 evra. Nikada ranije Fener nije prodao igrača za više od 21.000.000 evra. Rekord Elvira Baljića posle transfera u Real Madrid iz 2000. godine tačno dve decenije kasnije izjednačio je Vedat Murući prelaskom u Lacio, ali uskoro će Kanarinci imati novog rekordera.

Izabrane vesti

Iako je poslednjih godina pružao standardno kvalitetne partije u turskom šampionatu, Kadiogluu je cena ozbiljno skočila nakon ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Blistao je reprezentativac Turske od starta grupne faze sve do četvrtfinala, odgirao svih 450 minuta i zaslužio transfer u Premijer ligu.

A koliko je platežna moć premijerligaša veća od ostatka Evrope, pokazuju i Brajtonovi izdaci ovogo leta. Prošlog su postavili klupski rekord sa blizu 100.000.000 evra, a sada će duplirati rashode, preskočiti Aston Vilu i Atletiko Madrid i stati odmah iza Čelsija kao drugi najveći trošadžija ovog leta. A do pre samo desetak dana, klub sa juga Engleske bio je na ispod 100.000.000 evra potrošnje, međutim usledile su kupovine Brajana Grude (Majnc, 31.500.000 evra), Žoržinja Rutera (Lids, 46.700.000) i sada Kadioglua.

A nisu Galebovi Bog zna koliko prodavali na aktuelnoj fudbalskoj pijaci. Od Denisa Undava i njegovog odlaska u Štutgart zaradili su 26.700.000 evra, do prodaje Paskala Grosa Dortmundu svega 7.000.000.

Potvrda Kadiogluovog dolaska značila je da će pozicija levog beka biti popunjena u novoj sezoni, te da argentinski biser Valentin Barko neće moći adekvatno da se razvija na Ostvru. Stoga ga je Brajton pozajmio Sevilji, a riđokosi mladić zadužio dres sa brojem osam.

Spektakularno su Andalužani poželeli dobrodošlicu 20-godišnjaku, video retrospektivnom na kojoj su se našli mnogi Argentinci što su uspešno nosili dres Sevilje. A bilo ih je, ihahaj - Dijego Armando Maradona, Havijer Saviola, Ever Banega, Markos Akunja, Gosalo Montijel, Lukas Okampos...



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ferdi KadiogluFenerbahčeBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara