Kilijan Embape (AFP)
Kilijan Embape (AFP)

Samo bonusi Realovu svlačionicu spasavaju

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 11:11

Za Kilijana Embapea se sprema jedan od, finansijski najkompleksinih ugovora u istoriji fudbala, možda i sporta

Centralna tema evropskog fudbala ponovo je Kilijan Embape. Iako, sam Embape još nije javno potvrdio odlazak iz Pari Sen Žermena, jasno je da će, zaključno sa krajem aktuelne takmičarkse godine odslužiti svoje na Parku Prinčeva.

Iako postoji interesovanje Liverpula, dok ne naročito kredibilni izvori tvrede da bi i Arsenal mogao da pokuša nemoguće, jasno je da bi sve osim potpisa kapitena Francuske za Real Madrid šokiralo fudbalsku planetu. A kada su već otvorene teme o novim Galaktikosima, valja spomenuti da će harmoniju u svlačionici na Santjago Bernabeuu biti pakleno teško održati ukoliko se odjednom pojavi strano telo sa tri, četiri, pet puta većom platom od ostatka tima. Zato, objašnjava španska Marka, Real će se u postizanju dogovora sa Embapeom i težnji da ne naruši raspoloženje u timu osloniti na bonuse.

Izabrane vesti

Embape je u Parizu imao godišnju bruto zaradu od 72.000.000 evra, a najplaćeniji igrač Reala trenutno je Toni Kros sa 25.000.000. Jasno je da će ponuda Kraljevskog kluba Embapeu podrazumevati ozbiljno krajcovanje plate. Ali ravnotežu će napraviti upravo kroz formulu sa novčanim dodacima.

Za početak, Embapea očekuje, izvesno, do sada neviđena naknada za potpis jer će od leta biti slobodan igrač. Već duže vreme se spekuliše da se radi o sumi od oko 130.000.000 evra. Zatim, u ugovor koji Real sprema, po mišljenju mnogih, najboljem fudbaleru današnjice, biće uključen i bonus lojanosti koji je imao i u Pari Sen Žermenu. To znači postavljanje određenih rokova za ostanak u klubu, a nakon probijanja svakoga, sleduje nova novčana isplata.

Dolazimo do bonusa za individualna dostignuća, poput osvajanja Zlatne lopte, Zlatne kopačke, postignutih golova, upisanih asistencija, odigranih mečeva, a tu su i bonusi za timska dostignuća koja se odnose na osvajanje trofeja.

Marka navodi i interesantnu stavku kojoj bi najviše odgovarao prevod "minuli rad". Dakle, na kraju prve sezone, svi bonusi koji fudbaler ispuni postali bi deo osnovne zarade za naredne sezone. Naravno, ti bonusi bi i dalje ostali na snazi. Za kraj, tu je i naknada za prijateljske utakmice.

Ogroman prihod Embape bi trebalo da izdejstvuje od prava na lik i realno je da bi mu klub dozvolio veći procenat zarade nego što fudbaleri uobičajeno uživaju.

Sve ovo, da bi Madrid doveo francusku mega-zvezdu, a da bi istovremeno pokušao da ne razjari duhove u svlačionici.


tagovi

Kilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara