Ćavi Simons (©AFP)
Ćavi Simons (©AFP)

Šamar za Bajern: Ćavi Simons ga odjavio, vraća se u Lajpcig!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 13:41

Holandski vezista konačno 'presekao'

Interesovao se Mančester junajted, Bajern čak bio vrlo konkretan, ali i jedan i drugi klub ostaće kratkih rukava, jer Ćavi Simons je odlučio da se vrati u Lajpcig.

Florijan Pletenberg sa nemačkog Skaja pod vinjetom 'ekskluzivno' javlja da je holandski reprezentativac presekao, odlučivši da odjavi Bavarce i fudbalski razvoj nastavi u klubu u kojem se profilisao kao jedan od talentovanijih vezista sveta.

Izabrane vesti

Pari Sen Žermen nijednog trenutka nije bio voljan da pregovara o prodaji, jer bi u slučaju da unovči njegov talenat pre januara 2025. određeni procenat morao da prosledi u PSV iz Ajndhovena iz kojeg ga je pre dve godine i vratio za svega 4.000.000 evra. I Bajern je bio spreman da se povinuje tom zahtevu, da 21-godišnjeg vezistu pozajmi tokom naredne sezone i tek narednog leta ga otkupi za 60.000.000 - 70.000.000 evra. Međutim, momak ponikao u Barseloninoj akademiji u startu je naginjao ka Lajpcigu da bi sada dao jasan znak čelnicima Bikova da sa njegovim klubom dogovore poslednje detalje još jedne 'suve' pozajmice.

Jedan od razloga zbog kojeg se odlučio za povratak na Red Bul arenu je i to što će tamo imati osiguranu ulogu startera. Uostalom, pod palicom Marka Rozea je tokom prošle sezone odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima, postigao 10 golova i upisao 15 asistencija.

Simons je o svojoj odluci obavestio i Bajern, pa se glavnokomandujući minhenskog kluba Maks Eberl fokusirao na Dezirea Duea iz Rena za kojeg već vodi licitaciju sa Pari Sen Žermenom. Podsetimo, poslednju ponudu za 19-godišnjeg ofanzivca u iznosu od 60.000.000 evra poslao je francuski šampion. Nemački vicešampion ostao je na 55.000.000, mada posle saznanja da će Simons natrag u Lajpcig treba očekivati reakciju sa Alijanc arene.


tagovi

Ćavi SimonsBajern MinhenRB LajpcigTransferi uživoLetnji prelazni rok 2024transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara