Šamar pred Marakanu! Specija urnisala Milan i nacrtala taktiku Zvezdi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.02.21. | 22:37

Sjajna partija ekipe Vinćenca Italijana - 2:0

Kakav šamar za Milan! Specija je potpuno razmontirala lidera Serije A u utakmici koja prethodi prvom meču 1/16 finala Lige Evrope na stadionu Rajko Mitić. Ekipa Vinćenca Italijana održala je čas fudbala sastavu Stefana Piolija i zadala mu težak udarac u borbi za "skudeto" - 2:0 (0:0).

Rosoneri su dva puta vadili loptu iz svoje mreže, a mogli su i u još nekoliko navrata da odlične šanse domaćina nije zaustavio Đanluiđi Donaruma. Mladi čuvar mreže je bio najzaslužniji za to što nije bilo golova u prvih 45 minuta, ali ništa nije mogao u situacijama iz 56. i 67. minuta kada su pogotke postizali Đulio Mađore i Simone Bastoni. Dvojica igrača koja su ponikla upravo u ekipi kojoj su svi pred početak sezone predviđali ekspresan povratak u Seriju B.

Izabrane vesti

Prvi pogodak je bio plod fantastičnog kontranapada. Teo Ernandez je izgubio loptu prilikom prelaska na protivničku polovinu, otvorio se strašan kontranapad, koji je posle nekoliko dodavanja i loše reakcije kapitena Romanjolija, pogotkom krunisao Mađore.

Mnogo velike probleme Milanovoj odbrani, a pre svega nemoćnom Dijogu Dalotu pravio je Milanov "odbačeni sin" Rikardo Saponara. Njegov zicer je u prvom poluvremenu zaustavio Donaruma, a u 66. minutu je oko svoje ose okrenuo Dalota i iznudio slobodan udarac iskosa sa leve strane. Estevez je potom uočio usamljenog Bastonija, koji je posle kratkog dodavanja odapeo projektil sa ivice kaznenog prostora i spasa za Donarumu i Milan nije bilo.

Vinćenco Italijano je taktički potpuno pročitao Piolijev sistem. Domaći igrači su napadali protivnila već na 25 metara udaljenosti od gola i potpuno ga onesposobili u organizaciji igre. Frank Kesi i Ismael Benaser nisu imali dovoljno prostora da pronađu sakrivenog Hakana Čalhanoglua, pa se sve svodilo na dubinske lopte prema Ibrahimoviću, koji bi odmah bio udvajan. Sa druge strane, Rafal Leao i Aleksis Selemakers bili su potpuno odsečeni od ostatka ekipe.

Tu nije bio kraj Milanovim mukama. Svaki put kada bi igrači Specije uzeli loptu na protivničkoj polovini usledio bi kontranapad sa velikim brojem igrača u završnici. Odbrana Rosonera bi se našla u panici, koja je bez problema mogla da rezultira još nekim primljenim golom.

Zvuči potpuno neverovatno, ali Milan je utakmicu na stadionu Alberto Piko završio bez udarca u okvir gola, uz svega sedam udaraca ukupno. Sa druge strane, Specija ih je imala čak 15.

Stefano Pioli je nemoć na sredini terena pokušao da promeni uvođenjem Meitea, a onu u ofanzivi ubacivanjem Mandžukića, Haugea i Kasitljeha. Ali ništa nije davalo željenog rezultata. Do najveće šanse na utakmici gosti iz Milana stigli su tek u prvom minutu nadoknade, kada se u dobroj situaciji našao Mandžukić, ali je njegov udarac glavom završio u spoljnom delu mreže gola na kojem je stajao potpuno nezaposleni Ivan Provedel.

Hrvatski napadač bi upravo trebalo da bude taj koji će predvoditi Milanov napad protiv Crvene zvezde u četvrtak, mada će Rosonerima misli pre svega biti usmerene na derbi sa Interom naredne nedelje, kada će se u direktnom obračunu sa gradskim rivalom boriti za prvo mesto na tabeli.

Milan bi sa liderskog mesta Serije A mogao da bude svrgnut već sutra ukoliko Inter savlada Lacio u derbiju.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

Torino - Đenova 0:0

Napoli - Juventus 1:0 (1:0)

/Insinje 31pen/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Mađore 5, Bastoni 67

Nedelja

12.30: (1,80) Roma (3,60) Udineze (4,60)

15.00: (6,75) Kaljari (4,40) Atalanta (1,47)

15.00: (2,70) Sampdorija (3,25) Fjorentina (2,65)

18.00: (3,90) Krotone (3,50) Sasuolo (1,97)

20.45: (1,88) Inter (3,50) Lacio (4,20)

Ponedeljak

20.45: (2,10) Verona (3,20) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara