(Star sport)
(Star sport)

Saldanju mame i novci iz Emirata: Al Džazira bi Partizanovog špica

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 08:24

Posle interesovanja iz Grčke, još jedan klub želi Brazilca

Bliži se dan kad će Partizan ostati bez Mateusa Saldanje. Čim se okončala minula sezona postalo je jasno da u Humskoj 1 neće uspeti da zadrže Brazilca duže od kraja kvalifikacija za evropska takmičenja (i dalje traju), a da ozbiljno „kuva“ na planu transfera moglo se zaključiti tokom nedeljne večeri, jer je prvi strelac Mozzart Bet Superlige u minulom izdanju najpre izostavljen sa spiska kandidata za utakmicu sa pančevačkim Železničarom, a onda je i Aleksandar Stanojević rekao da nije igrao, jer „glavom nije ovde“.

Dodao je tad trener crno-belih kako Južnoamerikanac ima ponude – dakle, u množini – što ne čudi ako se zna da je u premijernoj sezoni na srpskim terenima Saldanja postigao 17 golova. Pre nekoliko dana se pojavila informacija da se nekadašnji fudbaler Nefčija nalazi na radaru atinskog AEK-a, međutim, vrlo lako bi moglo da se desi da Saldanja napusti ne samo Beograd, nego i Evropu.

Izabrane vesti

Njega mami i novac sa Bliskog istoka. Konkrteno, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamošnja Al Džazira je pokazala snažno interesovanje za Mateusa Saldanju i pokušaće da odigra na kartu finansija kako bi ga angažovala, pre AEK-a i još nekih, platežno manje moćnih klubova.

Zasad nema saznanja koliko bi klub iz Abu Dabija platio Partizanu na ime obeštećenja. Ranije se pisalo da u Humskoj zahtevaju celih 10.000.000 evra za napadača, ali to baš i nije realno, jer je – na primerUmar Sadik imao bolji učinak (isto golova, ali daleko više asistencija), pa je otišao za manji iznos u Almeriju (kasnije, uz razne bonuse posao narastao na 9.000.000 evra), dok je poslednji transfer sa bar 10.000.000 evra realizovan prodajom Strahinje Pavlovića u Monako.

Razgovori između čelnika Al Džazire i Partizana, navodno, traju i čeka se ponuda u zvaničnoj formi kako bi se proces ubrzao. Onog trenutka kad bude prodao Saldanju, viceprvak Srbije će aktivirati jednu od ranije osmišljenih akvizicija na poziciji napadača. I to će opet biti stranac.



tagovi

FK PartizanMateus SaldanjatransferiLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara