Twitter: Ferencvaroš
Twitter: Ferencvaroš

Saldanja srušio rekord mađarskog fudbala: Kad budete mogli, dođite u Budimpeštu da me gledate

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 17:02

Ferencvaroš ozvaničio dolazak dojučerašnjeg golgetera Partizana, Brazilac poslao i poruku navijačima Partizana

Čitavog leta je Mateus Saldanja bio na izlaznim vratima Partizana, transfer najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige iz prethodne sezone osećao se u vazduhu već nekoliko meseci, ali je Brazilac ipak ostao među crno-belima do završetka neuspešnih evropskih kvalifikacija, u kojima je Partizan izgubio sva tri dvomeča i ostao bez jeseni na međunarodnoj sceni. U poslednji čas pojavio se Ferencvaroš i za obeštećenje od 4.000.000 evra i 20 odsto od sledeće prodaje ugrabio najskuplje pojačanje u istroriji nekog mađarskog kluba.

Šestostruki uzastopni šampion danas je zvanično promovisao Saldanju u novog igrača, a posebno ushićenje prilikom potpisao pokazao je aktuelni sportski direktor Fradija Tamaš Hajnal. Nekadašnji bundesligaški golgeter, posebno istaknut u dresu Šalkea, izuzetno je zadovoljan čitavim poslom.

Izabrane vesti

"Iz ugla kluba, ovo je mnogo značajan dan, jer smo izvršili transfer najveće vrednosti u istoriji kluba. Saldanja je svestran igrač, poptuno je drugačiji profil igrača od naša druga dva napadača. Verujemo da, na osnovu godina, stila igre i sposobnosti, može mnogo da pomogne timu u budućnosti. Veoma smo srećni što smo uspeli da izvršimo transfer, koji, da budemo iskreni, početkom leta nije bio realan", prezadovoljan je Hajnal.

Saldanja je u prethodnih godinu dana bio najsvetlija tačka Partizana, a sada je i on otišao. Brazilac je pristalicama vicešampiona Srbije uputio oproštajne reči.

"Stekao sam nekoliko prijatelja i veoma sam zahvalan i srećan zbog svega što sam doživeo u Beogradu. Veoma sam srećan za svu ljubav koju sam dobio od navijača Partizana. Sve će mi nedostajti, bilo je veoma teško otići iz Beograda. Gol protiv Crvene zvede bio je moj najdraži momenat. Partizan će uvek biti moj dom, moje omiljeno mesto. Poruka koju ostavljam navijačima je da i dalje podržavaju klub, jer je klubu potrebno da se vrate na stadion. A kad budu imali vremena, neka dođu da me gledaju u Budimpešti!", završava Saldanja.

Ferencvaroš je šestostruki uzastopni šampion Mađarske, letos je eliminisan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od danskog Mitjilanda, a onda je uz mnogo sreće uspeo da da dobije dvomeč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Borca iz Banjaluke posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. U drugom po kvalitetu evropskom takmičenju, Ferenvaroš će igrati protiv Totenhema, Nice, Dinamo Kijeva, Anderlehta, AZ Alkmara, PAOK-a i Malmea.

Podsetimo, Saldanja je došao u Partizan prošlog leta iz japanske Čibe za 1.300.000 evra kao želja Igora Duljaja na preporuku bivšeg saigrača iz Šahtjora Darija Srne. Brzo se uklopio, dao 20 golova na 41 meču u svim takmičenjima, doneo Partizanu i pobedu u jesenjem večitom derbiju i na kraju podelio titulu prvog strelca lige sa Milošem Lukovićem. Prodaja Mateusa Saldanje je druga najveća u istoriji Partizana, računajući samo strane igrače. Umar Sadik jedini je bio skuplji, pošto je na prodaji Nigerijca u Almeriju, klub iz Humske svojevremeno zaradio 9.000.000 evra.


tagovi

FerencvarošMateus SaldanjaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara